Следвайте ни

Кофти статистика! Едва 22% от британските мъже си слагат чисто бельо всеки ден

viber icon

Проучване направено във Великобритания посочва, че само 22 на сто от британските джентълмени проявяват минимум хигиенни навици, сменяйки долното си бельо всекидневно, според в. "Метро". Още по-неласкаво звучи статистиката при дамите, където процентът се оказал 18.

Изданието се позовава на проучване, осъществено от компанията Он бай сред 2790 пълнолетни граждани на Острова. Оказало се, че един на всеки 20 мъже, поданици на Нейно Величество, носели мръсно бельо 5 пъти, преди да се решат да го дадат за пране. Тези от тях, които щадят пералнята откъм бельо, го сортирали по много странен начин. Двадесет и пет процента от мъжете и 20 процента от дамите посягали отново към неизпраното бельо, ако то не мирише на мръсно. А 29 процента от британците и 30 процента от британките го обличали, ако по него нямало видими признаци от мръсотия, предава БТА. 

 
На всеки му се е случвало при пиянска вечер и осъмване на друго място или на рок фестивал да занемари донякъде смяната на бельото. Но от изследването на Он бай става видно, че нечистоплътните навици са много по-вкоренени сред нас, отколкото предполагахме. Статистически погледнато, всеки от нас работи в службата с някой колега с мръсно бельо. Лекарите предупреждават, че това е много порочна практика, способстваща за развитието на опасни за здравето бактерии, като Ешерeхия коли, стафилококи и стрептококи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?