Следвайте ни

Кобрата остана без боксов лиценз! Калифорния го прекрати

Репортерката Равало нае безпощадна адвокатка, съдила знаменитости като Шварценегер и Саша Барън Коен

viber icon

Боксовият лиценз на Кубрат Пулев в Калифорния, САЩ, е замразен заради скандала с целунатата репортерка Дженифър Равало, която нае обиграната в подобни казуси адвокатка Глория Олред, една от лидерките на движението за равноправие на жените.

"Спортната комисия на щата Калифорния организира събития, в които хора от всички полови (gender) идентичности са уважавани като състезатели, репортери и фенове", заяви зам.-директорът на Комисията Вероника Хармс. "Ние се отнасяме много сериозно към този инцидент. Преди да получи лиценз да се боксира отново в Калифорния, боксьорът Кубрат Пулев трябва да се яви пред комисията и да покаже, че ще спазва този принцип за уважението".

Следващото заседание на комисията е насрочено за 14 май. Представителите на Кубрат от Top Rank, с които той подписа миналия декември, отказаха коментар пред boxingscene.com.

Кобрата целуна репортерката на Vegas Sports Daily по време на интервю след трудната му победа над Богдан Дину в Калифорния. Първоначално Дженифър Равало сама качи видеото от целувката в профила си в една от социалните мрежи. Впоследствие го свали. Малко след това стана ясно, че е решила да си търси правата в съда, предава Канал 3.

 

"В средата на интервюто той сграбчи лицето ми и ме целуна. Аз бях шокирана и засрамена и не знаех как да отговоря", бе версията на репортерката. "След това отидох да си прибера нещата в чантата. Той ме сграбчи за задните части с двете си ръце и отмина, без да каже нищо.

Почувствах се неудобно и разстроена от това, че Кубрат Пулев се отнася с мен по този непрофесионален начин. Не съм го окуражавала, нито съгласявала Кубрат Пулев да ме сграбчва за лицето, целува или опипва отзад”, заяви Джени Равало.

"По-късно на партито Кубрат Пулев ме помоли да отрежа целувката от интервюто. Вместо това аз го публикувах. Исках хората да видят какво ми причини той. Искам той да бъде отговорен. Не искам да се измъкне. Това, което той направи с мен, е отвратително. Почувствах се унизена. Нито една жена не трябва да се чувства така. С г-н Пулев не сме приятели, не сме в интимна връзка. Той няма право да ме целуне”, продължи Суши, която увери, че подобно нещо не й се е случвало преди и "не искам да ми се случва отново”.

След нея 77-годишната адвокатка Глория Олред пое нещата в своите ръце. Олред има богат опит в областта, като от години се занимава с дела за защита правата на жените.

"Ние искаме боксовият лиценз на г-н Пулев да бъде прекратен. Също така искаме спортната комисия да постави този инцидент и поведението на Пулев в дневния ред на следващото си заседание на 14 май, за да може да свидетелстваме”, заяви Глория Олред.

Мениджърът на Пулев в САЩ, Ивайло Гоцев определи шансовете да бъде отнет лиценза на боксьора като нулеви. "Нула шанс е това като опасност, според мен. Ще изживеем лека драма извън ринга - това е шоубизнес, ние сме в Америка, в Калифорния, всеки иска да е звезда. Явно това момиче е тръгнало по този път”, каза Ивайло Гоцев пред Нова тв.

При прибирането си в България Кубрат Пулев заяви, че "репортерката е искала много повече от целувка“. А по-малкият му брат Тервел обясни, че по време на партито в хотела им след боксовата галавечер Джени се е целувала с още двама души.

"Само ще кажа, че на партито в хотела ни въпросната журналистка дойде и се целува с още двама души. Видях ѝ поведението. Ако искат, да заведат иск. Има достатъчно свидетели, 14-15 бяхме там, свидетели. Абсолютно, беше си по-близка с някои, но какво е ставало, не знам. Легнах си", коментира Тервел Пулев.

Глория Олред е най-известната адвокатка в САЩ, когато става дума за дела за сексуален тормоз. През годините тя е била адвокат на жени, съдили звезди като Арнолд Шварценегер, Саша Барън Коен и Доди ал Файед. Тя е била адвокат и на едно от момчетата, обвинило Майкъл Джексън в изнасилване.

В голямото дело срещу Бил Козби, обвинен в изнасилване от 60 жени, Глория Олред представляваше 33 от тях. В САЩ тя е известна като безпощаден адвокат, който предпочита скандални дела, в които са замесени известни личности.

Мениджърът на Кубрат Пулев: Предстои лека драма извън ринга

Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев коментира пред Nova възможността професионалният лиценз на Кубрат Пулев да бъде отнет.

Според Гоцев шансът това да се случи е 0%. 

Както е известно, репортерката Джени Суши заведе дело срещу българския боксьор за целувката след победата му над Богдан Дуни в Калифорния. Тя нае един от най-добрите адвокати отвъд океана в областта на защитата правата на жените - Глория Олред, която заяви, че с клиентката искат лицензът на Кобрата да бъде отнет.

„Опасността повече да не видим Кобрата на ринга е 0 %, според мен. Но както всяка битка, и тази ще има рундове. Сега ще изживеем лека драма извън ринга. Това е шоубизнес, ние сме в Америка, всеки иска да е звезда, явно това момиче е тръгнало по този път, но просто тя излиза много неподготвена. Има неща, които ще излязат наяве и ще се разбере кой откъде е “, каза Гоцев.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?