49

Кличко с критики към Зеленски: Можем да лъжем еуфорично народа и партньорите си, но не вечно

Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски в интервю за швейцарската новинарска емисия "Двадесет минути" (20 Minuten), което получи широк отзвук в Русия и Украйна, предаде ДПА.

"Хората се питат защо не бяхме по-добре подготвени за тази война, защо Зеленски до последно отричаше, че ще се стигне дотук", заяви Кличко в интервюто.

"Имаше твърде много информация, която не отговаряше на действителността", каза 52-годишният бивш световен шампион по бокс, обвинявайки президента "в грешки". Той призова за честност по отношение на истинското положение на Украйна след руската инвазия. "Зеленски плаща за грешките, които е допуснал", каза още Кличко.

"Разбира се, че можем да лъжем еуфорично народа и партньорите си, но не може да го правим вечно", заяви той, като същевременно изрази ясна подкрепа за началника на украинския генерален щаб генерал Валерий Залужний, който преди месец предизвика критики, когато заяви, че войната е достигнала до патова ситуация.

"Той каза истината", каза Кличко в интервюто. "Понякога хората не искат да чуят истината, но в крайна сметка той е отговорен. Той обясни и обоснова каква е настоящата ситуация", добави кметът на Киев.

Кличко се изказа против играенето на политически игри в Украйна. По думите му не трябва да има вътрешни конфликти в страна, която се бори за съществуването си и по тази причина той отказва да обсъжда личните си планове и изразява подкрепа за Зеленски.

"Президентът има важна функция днес и ние трябва да го подкрепяме до края на войната. Но когато войната свърши, всеки политик ще трябва да отговаря за своите неуспехи и грешки", каза Кличко.

В интервюто си Кличко също така благодари на Германия за осигуряването на противовъздушни системи, но разкритикува отказа ѝ да предостави на Украйна крилати ракети с голям обсег "Таурус". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Джефри Робъртс

Джефри Робъртс

04.12.2023 | 14:06

професор от университета в Корк:„Ако войната продължи, Русия по стратегически причини ще бъде принудена да разшири териториите си до Днепър, поемайки контрола над цяла Източна и Южна Украйна“, казва Робъртс. В същото време той казва, че Украйна може да не разчита на връщането на четирите региона и Крим в състава си. Робъртс заявява, че полуостров Крим е станал част от Русия през 2014 г. в резултат на волята на жителите на тези територии. Освен това ученият е убеден, че западните страни ще трябва да убедят властите в Киев за провеждането на мирни преговори. Професорът подчертава, че Западът се е увлякъл твърде много в изкривяването на историята в опитите да докаже „неспособността да преговаря“ на руския лидер Владимир Путин. „Мисля, че Путин в крайна сметка ще спази всяко споразумение, което сключи с Украйна“, заключава Робъртс.

Отговори
4 3
bumer

bumer

04.12.2023 | 10:31

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може~~~----> https://tyny.to/sunex

Отговори
0 6
Гоче Чичовото

Гоче Чичовото

04.12.2023 | 09:59

Па виж кък хубаво го е рекъл Клечков ЕФОРИЧНО Гоче ЕФОРИЧНО пройзлиза от ЕУФОРИЯ А еуфория и ЕФОРИЧНО състояние се наблюдава най вече при употребяващите бял прашец най вече И тук няма как Гоче чичовото да присъства КГБ пък било то и аз Сега остава болният ти чиииииифутски извратен мозък да обвини Путин и КГБ че са доставяли ЕУФОРИЯТА ЕФОРИЧНО и направо ИРОНИЧНО в големи количества и редовно направо в район 95 в Киев

Отговори
2 4
Гоче Гоче Чичовото

Гоче Гоче Чичовото

04.12.2023 | 09:27

Кое бе Гоче чичовото е черешката на тортата в онова което Клечко ли признава за поредицата от ЛЪЖИ към народа на Украйна и уж Западналите и партньори или АГРЕСИЯТА на Русия която пък е плод точно на тези ЛЪЖИ Кое Гоче чичовото И кой Гоче чичовото според теб би траял със години да го лъжат Руския народ Украинския народ или Народите на Западналите партньори На ЛЪЖАТА краката са къси както и твоята мисъл и чииииифутски извратен ум Чичовото

Отговори
2 4
Чичо Гоче

Чичо Гоче

04.12.2023 | 09:33

Чичовото, всичко, което би могло да се използва за всяване на съмнение и евентуално раздор в Украйна, се преекспонира от нашенските "свободни" и "независими"медии! ВСИЧКО! Разбра ли, хибридно чичово кагебистче?

Отговори
5 1
Чичо Гоче

Чичо Гоче

04.12.2023 | 08:30

Също така в интервюто Виталий казва много неща за кремълската агресия срещу свободна Украйна, но те няма да ви бъдат съобщени, защото не са "политкоректни".

Отговори
7 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?