71

Китайска ИT компания копира легендарния турски дрон "Байрактар TБ2"

Китайска компания за информационни технологии (ИТ) China Electronics Technology (CETC), представи новия си безпилотен летателен апарат на международното космическо изложение Зюхай 2022, написа Клаш Репорт (Clash Report).

 

Новият безпилотен самолет, представен на най-голямото изложение за оръжия в Китай, привлече вниманието на специалисти с точно копиране на дизайна на легендарния турски дрон Байрактар TБ2.

АА

Макетът напълно повтаря уникалните технически решения на турския дрон и се отличава с дизайн на структура с обратна v-образна опашка. Двигателят също е разположен между опашните стрели. Дори позицията на въздухозаборника на двигателя е напълно идентична с турския оригинал.

 

Изданието саркастично сподели в Туитър, че „Ако не можете да ги победите, направете ги сами“.

 

През 2021 г. CETC стана третата по големина компания за електроника и ИТ в Китай. Компанията също така се занимава с електронни части и системи за радари, ракети, ключови компоненти за сателити в мрежата BeiDou, полупроводници, антени за безжична инфраструктура, както и оборудване за технология за автономно управление.

 

Турският дрон Байрактар TБ2, е тактическа безпилотна летателна система със средна височина и голям обсег. Разработен е от компанията Байкар.

Анадолска агенция

Този тип безпилотна летателна система е перлата в короната на турския арсенал за бойни действия с дронове с хиляди часове бойни полети от Северна Африка до Украйна.

Той стана изключително попурярен и успешен в конфликтите Украина-Русия и  Азарбайджан-Армения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Червен мандарин

Червен мандарин

15.11.2022 | 12:18

Копираме всичко качествено, по китайски

Отговори
4 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?