Следвайте ни

Китай удиви света! Улови водородни вълни от далечни галактики

viber icon

Водородни вълни от далечна галактика улови китайски хороскоп.

Сензационната новина съобщи радио "Китай".

С помощта на най-големия в света радиотелескоп учените за първи път уловиха неутрални водородни линии, излъчвани от екстрагалактични обекти, което би могло да бъде от полза за опознаването на тъмната материя.

Международният екип се ръководи от южноамериканския астрономически център на на Китайската академия на науките. Улавянето на неутрални водородни линии е едно от най-важните научни цели на гигантския телескоп „FAST" и с негова помощ учените откриха излъчвания от три екстрагалактични обекта.

Резултатите от тяхното изследване бяха публикувани в международното списание Astronomy and Astrophysics Letter.

Най-големият радиотелескоп в света „FAST" се намира в югозападната китайска провинция Гуейджоу. Той бе пуснат официално в действие на 11 януари 2020 година. 

Коментари (6)

Валя Говедарска

Валя Говедарска

04.07.2020 | 19:32

Светът има още за много неща да се удивява. Защото тези които не вярвзат в съществуването на по развити цивилизаци от хората на земята, все едно не вярват че съществуват сещества във водата, въздуха и в земята. Това са различни измерения.

Отговори
2 0
Хилда Петрова

Хилда Петрова

04.07.2020 | 19:16

България е център на вселената. В страната ни има много по загадъчни места от пирамидите и от космоса. Има много места със силни магнитни полета. Но никой не знае на какво се дължи това. Затова преди да се изследва космоса, планетите и цялата вселена, трябва да се изследва ядрото на земята и земните недра. Тогава ще бъде по лесно овладяването на космоса и да се стигне до други светове непознати за нас както и в други измерения.

Отговори
3 0
Илиян Занев

Илиян Занев

04.07.2020 | 19:00

В България също има места които ще удивят света: когато военните копаеха в Царичина дупка край София, видели НЛО от него са им забранили да копаят. Цялата стаия за Царичина дупка я има в интернет с много интересни и невероятни неща. Също така има и стаия за египетската богиня Бастет която е погребана в Странджа планина. Около гроба и има много невероятни загадки за човечеството. Но самия гроб никой не може да го отвори. Дори пророчицата Ванга се е изказвала за загадките около гроба на богинята Бастет.

Отговори
2 0
Георгиев

Георгиев

04.07.2020 | 18:39

Китай и с друго удиви света: при разкопки са открили скелети на хора с големина до 12 метра. Във Индия също са открили такива скелети. Главата на скелета е по голяма от багера който е копаел. Така се увеличават предположенията за построяването на пирамидите които все още са загадка за човечеството. Дано скоро се осъществи визуална връзка с други развити цивилизации. Може да са в полза на човечеството. Защото ако са искали са могли досега да ни унищожат. Сигурно интелектът им не позволява насилие и умраза.

Отговори
3 0
Софрони Балабанов

Софрони Балабанов

04.07.2020 | 18:25

На снимко по скали в Китай са нарисувани преди хиляди години космически кораби подобни на съвременните. От тях слизали хора които контактували с местните хора. Това означава че има с няколко хиляди години по стари цивилизации от нашата и са много по напреднали.

Отговори
2 0
Парашкева Шварц

Парашкева Шварц

04.07.2020 | 18:17

Това доказва че във вселената не сме сами. Дори нещо повече има много развити цивилизации които наблюдават развитието на човечеството. Много НЛО се наблюдават напоследък, които може да са безпилотни космически кораби които заснемат което им е необходимо. Дори може директно да предават на друга планета това което заснимат.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?