Следвайте ни

Китай: Свинско от Франция връща коронавируса при нас

viber icon

Китайските власти обявиха днес, че отново са открити следи от коронавируса SARS-CoV-2 в опаковките на вносни замразени продукти, в случая свинско месо от Франция, съобщава местният вестник The Paper.

Случайната проверка на опаковката на пратка свинско месо от Франция, съхранявана в югоизточния град Ксиамен, се оказа положителна след тестване на нуклеинова киселина.

Здравните власти посочиха, че пратката от общо 25 тона е влязла в страната през шанхайското пристанище Янгшан и че месото все още не е достигнало пазара. Властите веднага запечатали и дезинфекцирали мястото за съхранение на пратката.

През последните седмици азиатската държава откри следи от коронавирус в няколко пратки от чужбина на замразени - сред тях от бразилско месо и еквадорски скариди, което накара Пекин да затегне разпоредбите за внос на замразени продукти и техния контрол.

За да бъдат сведени до минимум рисковете, от този понеделник в град Шанхай обявиха, че ще бъде задължително да се подлагат на анализ и дезинфекция всички внесени замразени продукти.

Само през ноември замразените пратки на индийска и индонезийска риба, бразилско месо и други продукти от Германия, Русия и Холандия са дали положителен резултат за коронавирус при инспекции, извършени от Китай.

Според Националната здравна комисия понастоящем континентален Китай има 374 активни инфекции (от които 4 са сериозни) и 548 асимптоматични случая под наблюдение.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай