1553
Следвайте ни

Китай с ужасна прогноза, идва чудото "X-вирус"

viber icon

Ръководителят на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията Гао Фу, говорейки на международен форум за ролята на науката и технологиите в обществото, изрази увереност, че човечеството със сигурност ще се сблъска с нов смъртоносен вирус в бъдеще и предложи няколко принципа на взаимодействие за изготвяне на контрамерки.

"Светът е изправен не само пред пандемията от коронавирус, но и пред редица други проблеми, като инфодемията, когато се преплитат почти неразличимо информация и дезинформация. Това поражда много слухове и проблеми, които трябва да бъдат решени", казва специалистът.

Гао Фу подчерта, че в бъдеще светът със сигурност ще се сблъска с т. Нар. "Х вирус", чиито характеристики все още не са известни на никого и които могат да се появят навсякъде и по всяко време.

"За бъдещето на човечеството е необходимо да работим заедно, за да разрешим проблемите си. В тази връзка предлагам да се ръководим от "принципа на четирите С": сътрудничество (cooperation), конкуренция (competition), комуникация (communication) и накрая координация (coordination), (координация)", подчерта експертът.

От горните принципи той специално подчерта ролята на бързия обмен на информация, тъй като именно откритият обмен на информация от страна на Китай позволи на учените по целия свят да започнат разработването на ваксини срещу коронавирус и да постигнат успехи за толкова кратко време.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ИТИНАТА

ИТИНАТА

04.10.2021 | 10:57

В ХОД Е НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО--АКО ИСКАТ ПОНЕ МАЛКО ДА СПАСЯТ ХОРАТА ТРЯБВА ДА ПРЕВЪРНАТ ВСЕКИ ДОМ В ЕДНА МАЛКА СЕМЕЙНА КОВИД БОЛНИЦА-КАТО ИМ СЕ РАЗДАДЕ БЕЗПЛАТНО НА СЕМЕЙСТВО ОБДИШВАЩ АПАРАТ-А НА БЕДНИТЕ И БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВА--НОВИТЕ ЩАМОВЕ ВАКСИНА НЯМА ДА ГИ ЛОВИ

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?