2374
Следвайте ни

Китай пусна клип как изчезналата Шуей вечеря в компания на приятели

viber icon

Председателят на Международния олимпийски комитет Томас Бах е провел 30-минутен видеоразговор с Пън Шуей в неделната вечер, съобщиха от МОК.

Китайската тенисистка се превърна в основна тема за спорта в последните дни, след като нейно обвинение към партиен лидер в родината бе последвано от пълното изчезване на атлетката от социални мрежи и контакт с асоциацията на женския тенис WTA.

Притесненията бяха за репресия над Шуей, като дори шефът на тениса се изказа, че иска от китайските власти доказателство, че състезателката е здрава и добре.

МОК публикува официално съобщение след видеоразговора на Бах с Пън, в което се казва:

"Тя е добре", което дава отговор на нашите най-големи притеснения. В началото на разговора си с Томас Бах, мис Шуей изрази благодарност за загрижеността на всички.

Тя обясни, че е добре, спокойна в дома си в Пекин, но иска да бъде оставена на спокойствие и далеч от медийно внимание в този момент. Иска да прекара времето си сред най-близките хора в обозримото бъдеще, но уточни, че ще продължи в тениса."
Съобщението бе придружено от снимка, на която се вижда Бах в гръб пред екран, от който го гледа усмихнатото лице на тенисистката.

Минути след публикуването на информацията на сайта на МОК, женската тенис асоциация реагира.

"Видеото не променя нищо в нашата позиция, че искаме пълно разследване на случая - открито, прозрачно и без цензура, както и на нейните обвинения за сексуален тормоз."
В Ню Йорк бе организиран протест на китайски жени, които живеят в САЩ, по случая. Една от тях - Кристал Чен, обяви пред американските медии, че "Пън Шуей не е свободна, а е в луксозен затвор в дома си в Пекин".

Китайските новинарски платформи от дни пускат снимки и видеа на тенисистката и отричат такова нещо.

Мистерията не е приключила, като е любопитно дали тенисистката ще се появи на турнири от януари, когато започва новия сезон в този спорт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?