Следвайте ни

Китай одобри за широка употреба ваксината на "Синовак"

viber icon

Китай даде одобрение за по-широка употреба на ваксината срещу COVID-19 на китайската компания "Синовак", увеличавайки кръга от хора, които могат да я получат, извън високорисковите и приоритетните групи, на които по-рано беше позволено да бъдат ваксинирани съгласно решение за извънредно използване, пише блиц.

Условното одобрение означава, че сега ваксината може да бъде давана на цялото население, макар че изследванията продължават.

 

"Синовак" ще трябва да представя последващи данни, както и доклади за евентуални отрицателни въздействия, след като ваксината се продава на пазара.

Регулаторните власти дадоха вчера условно одобрение за произведената от "Синовак" ваксина "Коронвак", давайки възможност за общата й употреба, заяви днес Националното управление за медицинските продукти.

 

Ваксината на "Синовак" вече е продавана на най-малко още 10 страни и е поставяна на хора в поне пет други държави.

В Китай ваксината получи спешно одобрение през юли миналата година, позволявайки ваксинацията на хора като медицински работници и служители на държавни фирми.

Това е втората ваксина, местно производство, която получава условно одобрение в Китай. През декември китайските власти разрешиха използването на ваксината на държавната компания "Синофарм".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай