Следвайте ни

Китай хвърля армията срещу вируса убиец

Въоръжените сили на страната публикуваха ръководство за Превенция на пневмония и контрол, разпространяват го в социалните мрежи

viber icon

Китайската армия обяви война на коронавируса. Въоръжените сили на страната публикуваха ръководство за Превенция на пневмония и контрол на новото инфекциозно заболяване коронавирус.

Китайските медии насърчават хората да разпространят наръчника сред приятелите си в социалните мрежи.

Документът е от 16 страници. Той е придружен с рисунки на фигури от героичната китайска армия. Също така включва препоръки за хигиена и превенция на заболяването.

Най-малко в 10 града в Китай е наложена карантина заради коронавируса, който отне живота на 26 души. Повече от 800 души са заболели. Вирусът достигна редица държави.

Китайската обществена телевизия съобщи, цитирана от Ройтерс", че на среща на Държавния съвет за контрол на вируса е взето решение страната да наложи по-стриктни и конкретни мерки за спиране разпространяването на новия вирус.

Разпространяването на вируса все още не е спряно.Местните власти трябва да поемат по-голяма отговорност и да действат извънредно, отбеляза телевизията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?