4020

Ким Чен Ун призова към война

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун уволни висшия си генерал и призова за засилване на подготовката за война "по офанзивен начин". Това включва увеличаване на производството на оръжия и провеждане на повече учения, съобщават държавните медии, пише БГНЕС.

Събитията са станали на заседание на Централната военна комисия, съобщи Корейската централна информационна агенция, само няколко дни след като Ким инспектира няколко големи оръжейни завода.

Военното събрание се провежда в момент, когато Сеул и Вашингтон се подготвят за големи съвместни учения по-късно този месец, които Северът разглежда като репетиции за инвазия и многократно е предупреждавал, че могат да предизвикат "съкрушителни" ответни действия.

На срещата Ким е уволнил началника на Генералния щаб Пак Су Ил, заменяйки го с вицемаршал Ри Йонг Гил, съобщи KCNA, без да дава повече подробности.

От KCNA съобщиха, че дневният ред на срещата е бил "въпросът за извършване на пълна военна подготовка", включително "осигуряване на по-мощни ударни средства", за да се осигури "перфектна военна готовност за война".

Ким е призовал "всички промишлени предприятия за боеприпаси да продължат масовото производство на различни оръжия и оборудване", се казва в доклада.

"Той също така призова за активно провеждане на реални военни учения, за да се работи ефективно с (новоразположените) най-нови оръжия и оборудване", се казва още в доклада.

Ким достигна до "важно заключение относно по-нататъшното засилване на военната подготовка на КНА по настъпателен начин".

На срещата беше обсъдена и подготовката за масов парад по случай 75-ата годишнина от основаването на Северна Корея на 9 септември.

Миналия месец Пхенян проведе мащабен военен парад по случай 70-годишнината от примирието в Корейската война, като анализаторите определиха събитието като "най-голямата, най-открита севернокорейска демонстрация на системи с ядрен потенциал".

По време на парада Северна Корея проведе и голямо отбранително изложение, като Ким запозна гостуващия руски министър на отбраната с най-новите и модерни оръжия на страната, включително балистични ракети и шпионски дронове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Как пък

Как пък

11.08.2023 | 21:26

Няма някой ДА ГО ГРЪМНЕ ТОЯ ЛУД КРЕ...ТЕН И ИЗРОД .

Отговори
1 0
Преди малко

Преди малко

11.08.2023 | 21:24

Прочетох как тоя е осъдил един пед....офил на смъртна присъда защото детето умряло. Присъдата била изпълнена от няколко кучета който го изяли до см..ърт. А че тоя си живее а народа гладува и му се кланя като на бог. Във всяка къща има портрети на цялата фамилия и всеки ден ги бършшат да няма прах , даже и а такива който следят дали се върши това.

Отговори
1 0
ЯПОНИЯ ОТКАЗА ДА НАПАДНЕ СТАЛИН

ЯПОНИЯ ОТКАЗА ДА НАПАДНЕ СТАЛИН

11.08.2023 | 05:22

ЗАТОВА ЧИ ФУТИТЕ ИМ МЕТНАХА БОМБИТЕ ЗА НАКАЗАНИЕ. БЕЛАРУСИТЕ ПА ГИ ГОРЕХА ЖИВИ ПО СЕЛАТА, ПАК ЗА НАКАЗАНИЕ. ЗАТОВА И youtube. com/watch?v=5NVVaJcaqr8

Отговори
0 1
!!!

!!!

10.08.2023 | 07:46

На всяка свиня и идва Коледата, и на тая ще дойде! Само гледайте...

Отговори
6 4
Победа

Победа

10.08.2023 | 09:24

Какво ти е виновна свинята бре касапино. Това животинче го имате само да си натъпчите стомасите.

Отговори
1 3
Свинята поне става за ядене

Свинята поне става за ядене

10.08.2023 | 15:20

А това, дебелото, и на снимка да го видиш, ще повърнеш.

Отговори
2 1
Шоро

Шоро

10.08.2023 | 15:58

Ще ти спра гранта Свинчо!

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?