1553

Като Сашко! Малчуган оцеля 6 дни сред хиени и чакали

История като на Сашко от Перник. Четиригодишно момче от окръг Макуени в Кения оцеля шест дни в африканската пустош сред хиени и чакали, съобщи Kenyans.co.ke.

Детето се изгуби на 29 ноември, докато пасеше добитък в пустинята с братята си. Издирвателно-спасителен екип от 70 души започна да го търси. Спасителите се опитали да проследят движенията на момчето, но безуспешно.

Помощ реши да им окаже компания David Sheldrick Trus, която предприе издирването от въздуха. Започнаха обаче проливни дъждове и стана почти невъзможно да бъдат открити следите на момчето.

„След четири часа търсене не намерихме нищо, освен празен резервоар за гориво и не намерихме нищо, освен хиени и чакали. Такава среда е опасна за всеки човек, който може да бъде сам в нея, да не говорим за толкова малко дете. Заради проливните дъждове обаче не е имало недостиг на повърхностни води. Това поне ми даде увереност, че момчето няма да умре от жажда ”, каза пилотът на компанията Роан Кар-Хартли пред репортери.

На шестия ден от издирването спасителите откриха следи от изчезналото момче. Кар-Хартли бързо се качи на самолета и излетя на посочените му координати. След малко забелязал скрито в храстите дете. „Не можех да повярвам на очите си, но той беше там: малко момче, заобиколено от безкрайна пустош. Бях шокиран, че е още жив и ходи”, разказва пилотът.

Мъжът е бил принуден да кръжи около 30 минути около мястото, където е намерил детето, за да не го изпусне от поглед и да помогне на издирвателния отряд да го открие. Накрая спасителите стигнали при момчето и му оказали първа помощ.

Цялото тяло на детето бе покрито с драскотини от бодливи храсти и ухапвания от комари. Освен това краката му бяха покрити с мазоли. Момчето бе откарано в болницата, където е и до днес. То не е получил сериозни наранявания.

По-рано беше съобщено млада майка и 3-годишната й дъщеря от Бразилия, които са се изгубили в гората и са оцелели три дни без храна и вода. За да утолят жаждата си, те трябваше да събират влага от камъните, но това не било достатъчно. И все пак оживели. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?