Следвайте ни

Като на кино! Дъщеря събра влюбени след 50 години раздяла

viber icon

Една любовна американска история е на път да измете всички измислени холивудски драми за последните десетилетия. USA Today разказва за Дона Хорн и Джо Кугил, които през 1968 са на 17 години, обичат се лудо и изведнъж се оказва, че очакват дете. 

И детето им Лаура, което е дадено за осиновяване, ги намира през 2019 и ги събира отново след 50 години.

„Дона e всичко, което съм искал в живота си”, казва Джо, който за този половин век има два неуспешни брака и две деца от тях. Романтичната история става в град Индианаполис.

Двамата се влюбват в гимназията и две години комуникират под строг родителски контрол. Родителите им разрешават да говорят по 10 минути всеки ден по телефона. Не им разрешават да остават сами.

Дона е най-красивата мажоретка в гимназията, а Джо – звездата на футболния отбор. След две години платонична любов в началото на 1968 родителите на Джо му подаряват първата кола – Шевролет Уагън, модел 62. И в него младите съгрешават. 

През май Дона е уверена, че вече е бременна. Двете семейства са в потрес. 

Бащата на Джо казва на бащата на Дона: „Джо ще направи каквото поискаш – ако искаш ще задържат детето и ще се оженят, ако искаш ще дадат детето за осиновяване или ако пожелаеш тя може да го роди, а той ще й помага”. 

„Искам никога повече да не вижда дъщеря ми”, отсякъл баща на Дона. И младите спазили това обещание до 2019, когато на вратата им потропала Лаура – тяхната дъщеря. 

Преди да роди, семейството на Дона се изместило в друга част на Индианаполис и така младите загубили връзка помежду си. Никой в гимназията не чул, че Дона и била бременна. 

Тийнейджърката и майка й решили, че ще даде детето за осиновяване. „До 2019 не знаeх син ли имам или дъщеря”, признава Джо.

Родилните болки на Дона започнала на 5 ноември 1968. Била нещастна, защото рождения ден на Джо бил на 7-и и искала раждането да съвпадне с тази дата. Когато родила дъщеря, сестрата й я дала да я подържи 30 минути, след това я взела и никога повече не я видяла.

Лаура – тяхното дете, имала щастливо детство, но винаги знаела, че е осиновена и мечтаела да намери родителите си. 

Станала университетски преподавател и има две деца. Единственото, което научила за родителите си, е че моминската фамилия на майка й е Хорн. Тръгнала оттук.

След гимназията най-добрата й приятелка се омъжила за сина на мъж с фамилия Хорн. Оказало се, че това е вуйчо й. От него научила къде живее.

Един ден писала имейл на майка си. И получила отговор: „Аз съм твоята биологична майка. Ще ти отговоря каквото ме попиташ – дължа ти това”.

Дона й казала името на баща й. През тези 50 години Джо бил един от най-добрите бегачи в университетския футболен отбор. После работил като треньор, собственик на фирма за слънчеви очила, а сега е служител в Уолмарт. Има два неуспешни брака и две деца от тях.

Дона също имала два брака и две деца. Вторият й съпруг починал от рак през 2011. Самата тя победила рак на гърдата.

„Когато се обадих за първи на баща ми, той каза: Ако си красива като моята Дона, ще ми разбиеш сърцето! Това бе много мило”, спомня си Лаура.

Сега дъщерята събра отново влюбените Дона и Джо, които 50 години не се бяха виждали. 

Снимки: USA TODAY

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?