Следвайте ни

Като български пенсионери: Путин вдига парите на силоваците над нивото на инфлацията

viber icon

Руският президент Владимир Путин я подкара по тертипа на българския парламент. Но докато родните депутати вдигнаха, макар и временно, доходите на пенсионерите, държавният глава на Русия възложи да се осигурят средства в бюджета за индексацията през 2022-2023 г. на заплатите на военните и служителите на реда, при това над инфлацията. Съответното указание, дадено след резултатите от втория етап на ХХ конгрес на партия „Единна Русия“, беше публикувано в понеделник на уебсайта на Кремъл.

„Правителството на Руската федерация, когато подготвя проекта на федерален закон за федералния бюджет за 2022 г. и за периода на планиране 2023 и 2024 г., да осигури бюджетни средства за индексацията през 2022 г. и 2023 г. на паричните помощи на военнослужещите и служителите на правоприлагащите органи над инфлацията ", се казва в текста на документа.

Съответното указание е дадено след резултатите от втория етап на ХХ конгрес на Всеруската политическа партия „Единна Русия“, проведен на 24 август 2021 г. То трябва да бъде изпълнено до 1 октомври.

По време на конгреса президентът излезе с инициатива за индексиране на надбавките за военнослужещи над инфлацията през 2022-2023 г. и обеща еднократно изплащане на 15 хиляди рубли тази година не само на военнослужещите, но и на кадетите и служителите на правоохранителните органи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?