4232

Категорично! Швейцария предприе сериозни мерки срещу Хамас

Федералното правителство на Швейцария реши да забрани палестинското ислямистко движение "Хамас" чрез законопроект, внесен в парламента, предаде АФП. Федералният съвет (правителството) реши да изготви свой собствен закон, целящ да забрани "Хамас"

То смята, че този вариант е най-доброто решение на ситуацията, която преобладава от 7 октомври в Близкия изток и безпрецедентните атаки на ислямисткото движение на израелска територия.

Четири дни след това нападение, при което загинаха 1200 души, предимно цивилни, от израелска страна и около 240 заложници, Федералният съвет "счете, че Хамас трябва да бъде класифициран като терористична организация".

"Този закон ще даде на федералните власти подходящите инструменти за борба с всякакви дейности на "Хамас" или подкрепа за организацията в Швейцария", обяснява правителството в съобщение за медиите. Позициите, заети от основните партии в страната, не оставят съмнения относно резултата от гласуването.

SVP (радикална десница), най-голямата партия в страната, която затвърди позициите си на парламентарните избори на 22 октомври, настояваше категорично за тази мярка, както и еврейските организации в страната, пише БЛИЦ.

Европейският съюз и Съединените щати, наред с други страни, вече определиха "Хамас" като терористична организация. Различните заинтересовани швейцарски министерства трябва да представят проект на федерален закон до края на февруари 2024 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
А избиването в ивицата Газа на възрастни и деца от Израел какво е?

А избиването в ивицата Газа на възрастни и деца от Израел какво е?

22.11.2023 | 23:31

Това е терористични актове от държава теро.рист Израел!

Отговори
3 3

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?