46

Катаджия шамароса турски тираджия, не искал да даде рушвет

Екшън се разигра на на магистралата София-Пловдив на 4 април. Тогава Мухсин Казан (52 г.), който работи като шофьор на ТИР в международна спедиторска компания в Турция, се е връщал от Германия в страната си, минавайки транзит през България. Шофьорът е спрян от патрулна кола на КАТ с мотива, че изпреварва неправилно и се налага да бъде глобен.  

Според новината на агенция Демирорен, тиражирана в турските медии, Казан заявил, че българският полицай е разговарял с него известно време и след това е поискал подкуп. Шофьорът отказал да плати и последвал шамар от страна на катаджията. Моментът, в които Казан е шамаросан от българския полицай, е записан от камерата на турския ТИР.

Мухсин Казан каза пред агенцията, че е карал по магистралата близо до София. Той е изпреварил едно превозно средство, след което е спрян от КАТ. Шофьорът заявил, че в колата има видеозапис от камера. "Помолих ги да ги погледнат. От полицията ми казаха, че не ги интересува и ще ми напишат глоба. По-късно казаха, че за да не пишат глоба трябва да им дам нещо. „Няма наказание. Комшу, дай нещо за чорба или за кафе“. Казан казал, че няма пари в брой. Полицаите влезли в колата и си говорели помежду си. 

Турския шофьор продължи разказа пред медиите. "Докато си говореха, полицая ми повтори: Даваш ли на комшията чорба или не? Аз им казах: „Направете каквото е необходимо."  "Добре, комшу", каза той и излезе от колата. Аз си помислих, че ще каже нещо и се приближих, но той ми удари шамар“.

„Залитнах. Той ме хвана за ръката и каза: „Хайде в колата“. Стигнахме до камиона, където е извън обсега на камерата и той ми каза: "Няма проблем. Дай ми 20 евро и продължаваш. Иначе глобата ти е 100 евро". Въпреки това шофьорът отказал да плати.

Катаджиите се опитали да го сплашат, като казали, че ще извикат транспортна полиция и тогава глобата му ще достигне 500 и 1000 евро.

След като Казан отказал да плати, го ескортирали до близък град, където казали, че е било полицейското управление. Излязли от магистралата и го накарали да чака на шосето. Междувременно турския шофьор се обадил на фирмата си и изпратил видеозаписите.  Обадил се и в турското посолство в София.  Полицаите дошли след час и отново написали наказателен фиш и настоявали да го подпише. Казан каза, "Не го подписах, защото когато говорих с посолството, ми казаха „не подписвай“.  В крайна сметка полицаите по-късно ми казаха, че мога да продължа."

Казан допълни: „след като се прибрах в Турция, изпратих жалба до посолството на България. Изпратих и записите от камерите." 

Мухсин Казан заяви, че подобни истории на подкупи на полицията в България и Сърбия непрекъснато им се случват. Налагали им се често да плащат подкупи около 100 евро средно в двете държави.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Полис

Полис

07.04.2022 | 20:00

Пусни цялото видео да те видим с какво си предизвикал катаджиите!

Отговори
0 0
Шофьор

Шофьор

07.04.2022 | 19:34

Като им правят повече проверки и повече глоби на тираджиите ще са внимателни като шофират, а не да изкачат! Другият път да кара внимателно по магистралата!

Отговори
0 0
Тракия

Тракия

07.04.2022 | 19:30

Защо е слезнал до полицейската кола? На видеото се вижда колко агресивно им говори! Защитавам полицаят! Турчина да се пробва в Германия да е толкова агресивен към полицията- веднага ще е с белезниците! Има късмет, че нашият полицай не го е гръмнал! Турските тираджии карат много лошо по нашите пътища! Повече проверки за тях! Да пусне цялото видео! Защо е изрязано!

Отговори
1 0
Катаджия

Катаджия

07.04.2022 | 17:55

Еми като не плаща ще яде шамари! Асфалта търка

Отговори
1 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?