1553

Касапница в Николаев, най-малко 50 украински войници убити

Спасителите пълзяха в събота сутринта по гигантски купчини отломки в украинска военна казарма в северния край на Николаев, докато кран изваждаше парчета бетон и усукан метал. 30 часа след като три ракети удариха базата, спасителните екипи откриха оцелял, заровен в останките.

Той беше отнесен надолу по стръмната планина от развалини с носилка и откаран с линейка към центъра на града. Температурата в Николаев снощи беше минус 6 градуса.

Внезапно войниците, охраняващи базата, извикаха на журналистите да бягат в прикритие, тъй като отгоре се чу звук от самолет или вероятно ракета. Секунди по-късно някъде на североизток се чу глуха експлозия.

Екипи на Бърза помощ казват, че са извадили десетки тела от развалините. „Най-малко 50 тела са открити, но не знаем колко други са под развалините“, каза пред АФП 22-годишен служител на Бързата помощ, наречен само като Максим.

Въпреки че все още няма официални данни за жертвите, надежден източник от BBC на Украйна каза, че 57 ранени се лекуват в три местни болници. Друг източник добави, че в момента на атаката в казармата е имало 200 войници. Смята се, че много от тях са загинали.

През нощта имаше силен обстрел в южната част на Николаев, ключов град, който от седмици блокира настъплението на Русия на запад по крайбрежието на Черно море. Има също сведения, че руски разузнавателни екипи, изпратени да локализират военни цели за атака, са открити в града. Въпреки честите сирени за въздушни нападения в Николаев, градът остава относително спокоен, като много превозни средства и цивилни все още излизат по улиците.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ЧЕПА

ЧЕПА

19.03.2022 | 21:18

Защо не пишете че е унищожена 79 бригада на ВСУ .Известна с престъпленията/и мародерствата си в ДОНБАС . 2/3 вече са гушнали букета. Които са останали правят опити да избягат, защото знаят какво ги чака фалагите.

Отговори
9 3
гербава  ваксана фашунгерска калинка

гербава ваксана фашунгерска калинка

19.03.2022 | 19:16

Слава на Боко, вече не ни интересува Украйна!

Отговори
3 13

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?