44

Касапница на пътя: Бетоновоз премаза микробус, 9 загинали, много ранени СНИМКИ и ВИДЕО

В квартал Ислахие в Газиантеп бетонна цистерна премина в отсрещното платно и буквално покоси микробус. По първоначални данни при катастрофата са загинали 9 души, а 11 са ранени.

АА

В района на Агабей на магистралата Исляхийе-Хатай бетоновоз, се е движел с превишена скорост. Той е излязъл извън контрол на водача и е преминал в отсрещната лента. 

АА

Там се блъска в междуградски микробус с много пътници.

Разбитият от удара микробус е паднал в канавката. По сигнал на очевидци, на мястото на инцидента са изпратени множество здравни, пожарни и полицейски екипи.

АА

Губернаторът на Газиантеп Кемал Чебер посети ранените в държавната болница Ислахие, където те бяха на лечение след катастрофата. В изявление след посещението Чебер заяви, че 7 от загиналите са жени. Губернаторът продължи: „В катастрофиралия микробус е имаро 19 пътници, сред които и шофьорът. Бетонобъркачката преминава от другата страна на пътя, в отсрещното платно и се блъска в този микробус. За съжаление имаме 8 смъртни случая. От тях 7 жени, 1 мъж, а 2 от жертвите са ученици. Имаме 11 ранени.

И двамата шофьори, като по чудо, са леко ранени“, допълни той.

Губернаторът Кемал Чебер заяви, че 2 от ранените са в тежко състояние. „Те са прехвърлени в по-голяма болница в Газиантеп. Общ5о 4 от пациенти бяха прехвърлени в Газиантеп. Започнали са съдебни и административни проверки по процеса. Пожелаваме бързо оздравяване на нашите ранени. Към момента няма задържани. Всички замесени в инцидента са под наше наблюдение. Води се следствие“, отбеляза той. 

АА

Междувременно броят на загиналите при зловещата катастрофа се увеличи. Според последното съобщение на губернаторът Чебер в 19 часа се уточнява, че при инцидента са загинали 9 души, а 11 са ранени.

АА

„Скоростта на превозното средство и следите от гумите му се оценяват от нашите специаристи. Първото мнение обаче е, че камионът е бил много бърз и да това е загубил контрол. Разследването ще се акцентира и върху пътните недостатъци и дефекти”, заключи губернатора.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?