4020

Касапница на магистрала 10 загинали, 40 ранени в Южна Турция СНИМКИ, ВИДЕО

Зверска катастрофа стата снощи на оживената магистрала Мерсин-Адана, в Южна Турция. Съобщава се, че 10 души са загинали и 40 души са били ранени при жестока верижната катастрофа с автобус и няколко превозни средства на кръстовището Тарсус Йенидже между градовете Мерсин и Адана.

DHA

След уведомление за трагичния инцидент, в региона бяха изпратени много екипи на Спешна помощ 112, полиция и пожарна.

Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи късно снощи в профила си в социалните мрежи, че броят на ранените при инцидента е нараснал до 40. 

DHA

Коджа допълни: „При верижното пътнотранспортно произшествие с пътнически автобус, което се случи на магистралата Мерсин-Адана, 10 души загинаха и 40 души бяха ранени, 9 от които са в тежко състояние. Лечението на ранените беше осигурено в градските болници в Мерсин и Адана.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч обяви, че е започнало разследване на инцидента.

DHA

В съболезнователното съобщение, публикувано в акаунта на президента Реджеп Тайип Ердоган в социалните медии, той съобщи: „Моля се за Божията милост към нашите граждани, които загубиха живота си в трагичния пътен инцидент, който се случи на магистралата Тарсус – Адана – Газиантеп. Нашите компетентни органи незабавно започнаха необходимото разследване за трагичния инцидент. Приемете моите съболезнования на семействата на гражданите и нашата нация."

DHA

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая направи изявление за инцидента в своя X акаунт. „В късният следобед, пътнически автобус пътува по натоварената магистрала от Диарбекир за Истанбул, се сблъска с 2 пътнически автомобила и 1 камион на магистралата в област Йенице, област Тарсус, провинция Мерсин.

DHA

Бог да се смили над загиналите в катастрофата наши граждани. Пожелавам бързо възстановяване на ранените."

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч в своя публикация в профила си в социалните медии заяви, че верижното пътнотранспортно произшествие, което се случи на южната магистрала, дълбоко натъжи всички.

DHA

Подчертавайки, че е започнало съдебно разследване от Главната прокуратура на Тарсус относно инцидента, Тунч уточни:

„Назначени са 3 прокурори под координацията на главния прокурор на Тарсус.“

Редица министри, партийни лидери и видни фигури в Турция също изразиха съболезнованията си за загиналите при пътнотранспортното произшествие в Мерсин.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?