Следвайте ни

Картина на Ван Гог за първи път показана пред публика

viber icon

В Париж за първи път пред широката публика е изложена картина на Ван Гог, която винаги е била в частни колекции и поради това остава до голяма степен непозната за критиците и ценителите на творчеството на художника, съобщи Би Би Си.

Картината, озаглавена „Улична сцена в Монмартър“ е създадена през 1887 г. и оттогава тя е притежавана предимно от членове на едно семейство. Сега обаче е обявена за продажба и ще бъде изложен в Sotheby's в Париж, Амстердам и Хонконг.

Търгът ще се проведе на 25 март, експертите очакват цената да остигне до 8 милиона евро.

Експертът по творчеството на Ван Гог Мартин Бейли каза пред Би Би Си, че сега "за първи път имаме шанс да я разгледаме добре". В миналото са правени малки репродукции на картината, често в черно и бяло, но тя остава практически неизвестна.

"Изумително е, че това е картина на Ван Гог, която е била скрита почти от момента, в който е напуснала статива на художника”, казва Бейли. 4Винаги е била в частни колекции, така че само собствениците и техните приятели са я гледали."

"Тази картина е любопитна, тъй като демонстрира момента на прехода между холандския период на Ван Гог, когато той използва тъмни, земни тонове и ярките творби от творчеството му в Прованс. В Париж той открива за себе си импресионистите и това го подтиква към експериментиране с цветовете",обяснява експертът.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?