46
Следвайте ни

Капсула на времето на 130 години отвориха в САЩ ВИДЕО

viber icon

Експерти отвориха капсула на времето от 1887 г., вградена в пиедестала на статуя на конфедерационния генерал Робърт И. Ли, издигала се преди в Ричмънд, столицата на щата Вирджиния, съобщиха световните информационни агенции.

Капсулата на времето е малка кутия, изработена от олово. В нея са намерени три книги, плик и сребърна монета.

Паметникът на генерал Ли е издигнат през 1890 г. Той е демонтиран през септември на фона на протести срещу расовата дискриминация.

Книгите са мокри, така че изследователите трябва първо да ги изсушат. Когато предметите изсъхнат, ще дадат информация за възгледите на хората, живели в града в края на 19 век.

Находката обаче се оказа съвсем различна от очакваното. Според документи в библиотеката на Вирджиния, тя трябваше да бъде много по-голяма и да съдържа около 60 различни предмета, по един или друг начин свързани с Конфедеративните щати на Америка, съществували в робския юг на страната до 1865 г. Във вестникарска статия от 1887 г. се посочва също, че капсулата съдържа предмети, свързани с Гражданската война, както и снимка на президента на САЩ Ейбрахам Линкълн в ковчег. Линкълн управляваше северните щати по време на Гражданска война, загубена от южняците. Дали всички тези предмети всъщност са били скрити в пиедестала на паметника на генерал Ли, и ако са били, къде са изчезнали, не е известно.

Една от книгите е астрономически и навигационен справочник от 1875 г. Другата обаче е публикувана през 1889 г. - две години, след като се предполага, че е поставена капсулата. Затова изследователите предполагат, че в постамента може да има и друг контейнер.


 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?