Следвайте ни

Канибал от Архангелск изял трима сътрапезници СНИМКИ

viber icon

Под охрана и десетки журналисти от цяла Русия вчера в Архангелския областен съд започна делото срещу серийния убиец и канибал Едуард Селезньов.

Брадясалият и висок само 1,5 метра мъж е изял трима свои приятели. 

Той бе осъден на доживотен затвор без право на помилване в колония със строг режим. 

Руската полиция залавя Селезньов след сигнал на бащата на едната жертва. Иначе 51-годишният канибал още щеше да посяга на хора, пишат руските медии. 

Следователят разобличил Едуард Селезньов, е разкривал престъпленията му факт по факт. 

Оказва се, че трите жертви са бездомници и точно заради това не са нужни никому. А оттам не ги и търсят.

Селезньов завършва през 1984 професионално училище за каменоделец. После ту работи малко, ту прави големи запои и участва в малки кражби. Така постоянно сменя свободата със затвора. 

Първата му жертва става 59-годишен бродяга с който се запознали в приют за бездомници през 2016. След това двамата яко се напили.

По време на запоя Селезньов заклал авера си. После го разчленил и живял с месото му няколко седмици. Останките изхвърлил в близкия водоем.

За да не умре от глад постоянно пиещият мъж първо се научил да отвлича и разфасова домашни животни – кучета и котки. „Кучетата и котките ми омръзнаха. Исках да опитам човешко месо”, заяви в съда Едуард Селезньов. 

Втората жертва на людоеда е 43-годишен мъж, пише Лайф.ру. Той му дал стая под наем. Селезньов продължил да убива кучета и котки, които ловил по нощите. Правил това, докато хазаяниът му спял. Една нощ той не се събудил повече.  

След няколко месеца в апартамента дошъл бащата на убития да го търси. „Платих 35 хиляди рубли наем за стаята до края на годината, а синът ви отиде да си търси работа в Санкт Петербург”, казал Селезньов. Бащата обаче пуснал сигнал в полицията.

Докато тя търсила сина му, канибалът убил и изял още един мъж. Бащата на убития с апартамента намерил куртката на сина си с паспорта на Едуард Селезньов. 

Следователят Вячеслав Нефедиев

Уликите били слаби. Веднъж открил в хладилника странно на вид месо, но докато съобщи в полицията, а оттам назначат обиск, то вече било изчезнало.

Следователят Вячеслав Нефедиев решил отново да отиде в апартамента. Там му хрумнало да повдигне ваната. Под нея имало странни тъмни петна. 

Експертизата показала ,че това е кръв от два различни генотипа – на изчезналия син и от друг човек. Вторият човек е бивш затворник – в колонията, където лежал му взимали кръв за изследване.

Така Архангелск попадна на първия си сериен убиец и канибал.  

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (3)

Бай Кольо до Ковидчо

Бай Кольо до Ковидчо

09.08.2020 | 22:51

Постоянно ти следя коментарите и искам да ти кажа,чи си изключително прост.

Отговори
1 0
въпрос

въпрос

09.08.2020 | 18:37

Защо този канибал носи на акето си инициалите на СССР USSR? В хармония с полтииката на империята ли ?

Отговори
0 1
Ковидчо:

Ковидчо:

09.08.2020 | 18:23

Уж само 150 см., а на снимката е поне 165...

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?