4020

Камерън отхвърля изпращането на западни войски в Украйна

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна, дори за обучение.

В интервю за германския всекидневник „Зюддойче цатунг“ той каза, че подготовката провежда най-добре в чужбина и Великобритания е обучила 60 000 украински войници по този начин. Дислоцирането на чуждестранни войници в Украйна ще осигури мишени на Русия, аргументира се той.

Френският президент Еманюел Макрон предизвика смут сред своите съюзници на 26 февруари, когато не изключи изпращането на западни войски в Украйна, за да й помогне да отблъсне инвазията на Русия. По-късно Великобритания потвърди, че е изпратила малки части в Украйна, за да помогне с медицинско обучение, но говорител на премиера Риши Сунак каза, че страната не предвижда широкомащабно разполагане. В петък френският министър на отбраната Себастиен Лекорню каза, че за момента няма планове за изпращане на бойни части, но че съюзниците на Украйна могат да обмислят конкретно обучение или мисии за разминиране.

В интервюто Камерън каза, че Украйна се нуждае от повече оръжия с голям обсег и че той е готов да работи с Берлин, за да отмени своята резервираност към доставката на произведени в Германия крилати ракети „Таурус“.

Берлин отказа да достави тези ракети на Украйна, опасявайки се, че обхватът им от 500 километра ще бъде използван за поразяване на цели дълбоко в руска територия. От миналия май Франция и Великобритания доставят на Украйна Storm Shadows - наречени Scalp на френски и с обхват от 250 километра. САЩ изпратиха ATACMS, които имат обхват от 165 километра. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
БЕЗПОЛЕЗЕН БЪЛГАРСКИ БОК ЛУК

БЕЗПОЛЕЗЕН БЪЛГАРСКИ БОК ЛУК

09.03.2024 | 20:33

КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСИНОВЕН :) И ЗАЩО ДА ГО ПРАВИ НЯКОЙ, КАТО МЕ НЕМА МЕНЕ?! ИСКА ДА РАЗВЪЖДА ИЗРОДИ, КАКВИТО ЯСНО СЕ ВИДЯ, ЧЕ СТЕ :) МИ НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ ТОЛКОВА ИЗКУКАЛ, А И ДА СЕ НАМЕРИ, НЕГОВИТЕ, ЩЕ МУ ТЕГЛЯТ КОРШУМА, КАТО ГО РАЗБЕРАТ :)

Отговори
0 0
СЕГА СТЕ ПОЛЕЗНИ БОК ЛУЦИ

СЕГА СТЕ ПОЛЕЗНИ БОК ЛУЦИ

09.03.2024 | 20:29

БЕЗ МЕН? И ПАТРОНИ НЯМАТЕ ;) ИЛИ ЩЕ ВИ ГИ ВЪРНАТ? :) ДАЙ ПАТРОНИ НА ПОБЕ СНЯЛО ПСЕ, КОЕТО ЗНАЕ, ЧЕ ЩЕ МУ ТЕГЛИШ БАЛТИЯТА! :)

Отговори
0 0
БЪЛГАРСКИ ГОВ НО ЯДИ

БЪЛГАРСКИ ГОВ НО ЯДИ

09.03.2024 | 20:25

В МОМЕНТА В КОЙТО СИ ТРЪГНА, КОЙ ЩЕ ВИ БЪДЕ СЪЮЗНИК И С КВА ЦЕЛ?! ЧЕ СТЕ МНОГО ХУБАВИ И КРАСИВИ ИЗРОДИ ЛИ? :) И ЗАТОВА, ЩЕ ВИ ДАДЕ И НАФТА И ГАЗ, НА КОРЕМ! :) ЛАЙ НО ЯДИ МАЛО УМНИ! КАКТО ВИ КАЗАХ, МЕН СА ПРИЕЛИ В ЕС И НАТО И ЕВРОПА, А ВИЕ СТЕ БЕЗПОЛЕЗЕЕ БОК ЛУК, ПАРАЗИТИ :)

Отговори
0 0
И ЗНАЯТ

И ЗНАЯТ

09.03.2024 | 20:15

КАКВИ БОМБИ, РАКЕТИ, ФЛОТИЛИИ ГАЛАКТИЧЕСКИ, САМОЛЕТИ СТРАШНИ 55 ПОКОЛЕНИЕ .... ТП. ГОВ НА ОТ ИЗСМУКАНИ ОТ СРЕДНИЯ ПРЪСТ ИМАТЕ :)

Отговори
0 0
I WANT TO KNOW! I WANT TO KNOW!

I WANT TO KNOW! I WANT TO KNOW!

09.03.2024 | 20:11

Е, СЕГА ЗНАЕШ БЕ, ПИЧ КА ТИ МАЙЧИНА ДА ЕВА С ВИНСКА! АМА И ОСТАНАЛИТЕ ЗНАЯТ, КОГА КОЙ РЕСУРС СВЪРШВА :) ОЩЕ НЕЩО ИСКАШ ЛИ ДА ЗНАЕШ С ВИНСКО ГОВ НО? :)

Отговори
0 0
ЖИВОТИНСКИ ГОВ НА

ЖИВОТИНСКИ ГОВ НА

09.03.2024 | 20:05

СЕГА СТЕ СПЛОТЕНИ СРЕЩУ МЕН, НО ЩОМ СИ ТРЪГНА, ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЯДЕТЕ ЕДИН ДРУГ :) ПРОСТО СКОРО НЯМА ДА ИМА НИЩО ДРУГО ЗА ЯДЕНЕ :) AIN'T A PARTY WITHOUT ME ;)

Отговори
0 1
ИЗРОДИ, МОЯ ПОДАРЪК ЗА ВАС Е

ИЗРОДИ, МОЯ ПОДАРЪК ЗА ВАС Е

09.03.2024 | 19:58

ДА СЕ ВИДИТЕ, ЕДИН ДРУГ, КАКВИ ИЗРОДИ ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ И СЪОТВЕТНО ДА СЕ МРАЗИТЕ :) А ТОВА ПРЕДОПРЕДЕЛЯ, ЧЕ НИКАКВИ СЪЮЗИ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ, ЗАЩОТО НИКОЙ НА НИКОГО НЕ ВЯРВА :) И ЗНАЕ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ СЛЕДВАЩИЯ НА РЕД СЛЕД ОБЩАТА ПОБЕДА НАД НЯКОЙ ДРУГ. ЩЕ ОЦЕЛЕЕ, САМО НАЙ-СИЛНИЯ, КОЙТО ЩЕ ВИ ИЗТРЕПЕ БЕЗ ДРУГИ СЪЮЗНИЦИ :)

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?