Следвайте ни

Към звездите: Том Круз получи зелена светлина да лети в космоса

viber icon

Том Круз е получил разрешение да стане космонавт и през октомври 2021 г. ще излети за Международната космическа станция, пише novini.bg. Целта му е да участва в първия игрален филм, който няма да е заснет на нашата планета. Почти нищо не се знае за амбициозния проект, освен че няма да е част от поредицата „Мисията невъзможна“.

За да издържи на сериозното изпитание, което представлява пътуването до космоса, Том Круз трябва да се подложи на тежки тренировки. Космонавтът Скот Кели, който е прекарал повече време в космоса от всеки друг човек, сравни полета с това да паднеш от ниагарския водопад с варел, докато си в пламъци. Той сподели, че много хора повръщат, когато за пръв път се сблъскат с липсата на гравитация.

58-годишният Том Круз се учи да прави неща, които всички приемаме за даденост на Земята. Той трябва да се научи да спи, да ползва тоалетната и дори да се храни при нулева гравитация. Подготовката му включва и обучение какво да прави при по-сериозни ситуации, като например сблъсък на космическата станция с други обекти в орбита и кацане в океана.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?