Следвайте ни

Календар с окървавени деца войници шокира в Русия 18+

viber icon

Окървавени деца войници са изобразени на страниците на руски календар по случай 75-годишнината от победата през Втората световна война, пише офнюз. За изданието първи съобщават родители, които са попаднали на зловещите изображения в детска градина в Москва.

Мненията за календара в Русия са силно поляризирани. Някои твърдят, че това е пример за лош вкус и пропаганда, която се разминава с историческата истина, докато други харесват продукта.

Любопитното в случая е, че "инициативата" не е на някоя от покровителстваните от Кремъл патриотични организации, а идва от частния бизнес.

Календарът е дело на професионалната хостинг компания .masterhost. Заснетите деца са на сътрудници на фирмата, а родителите са дали съгласие за участието им в снимките.

"Идеята бе на Станислав Михайлович Шалумов. Той е патриот, воювал е и искаше да направи нещо паметно за 75-годишнината от победата. Ние знаем, че през войната са воювали и деца. Сниманите деца не са малки, а точно на такава възраст, на каквато са били и тези, които са били на фронта", разяснява шефката на отдел маркетинг на хостинг компанията Валерия Вахрушина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?