3906

Какво следва в Бъкингам: Чарлз Трети с безпрецедентен ход

Безпрецедентно е да се съобщи, че монарх е болен. Чарлз III обаче не е нарушил протокол. Това коментира пред NOVA международният консултант по корпоративен етикети и протокол Кристина Крънчева. Според нея съобщаването на диагнозата е отдавна премисляно.  

 

По думите ѝ прямотата ще доведе до по-положително отношение към монархията. „Принц Хари започва да се приобщава, както са правили с крал Едуард VIII. Това е още един добре премислен ход, който може да обърне общественото мнение. Това е търсен ефект. Чувството за принадлежност към монархията трябва да бъде постоянно поддържано”, смята тя.

 

Според нея, ако кралят дълго време не може да изпълнява задълженията си, ще бъде назначен регент, който може да е принц Уилям или кралица Камила. „Трима души трябва да подпишат волята на Чарлз, а те се избират измежду кралицата, говорителя на Долната камара, Върховния съдия или заместника му. Само кралят може да подписва внесените законопроекти. Всичко останало може да прави Уилям”, обясни Крънчева.

Принц Уилям няма планове да се срещне с брат си - принц Хари, след като съпругът на Меган Маркъл днес кацна в Обединеното кралство, за да бъде до крал Чарлз III, който беше диагностициран с рак.

Принцът на Уелс остава съсредоточен върху това да се грижи за съпругата си Кейт, която се възстановява от коремна операция и си взе дълга почивка от обществените си задължения. 41-годишният Уилям трябва да се върне към задълженията си в сряда.

А това, че 39-годишният херцог на Съсекс отмени плануваните си събития, за да лети до Лондон и да бъде с баща си, въпреки проблемните им отношения, поражда опасения за сериозността на здравето на краля.

Източници, близки до принц Хари, който сега живее в Калифорния, твърдят, че той все пак е готов да се срещне с принц Уилям.

Кралят лично се е обадил на двамата си сина, както и на своите братя и сестри, за да ги информира за диагнозата си, потвърдиха служители на двореца. Като се предполага, че Хари се е съгласил да отложи прибирането си в Обединеното кралство, докато няма официално съобщение от Бъкингамския дворец, което всъщност беше разпространено в понеделник вечерта.

Източник, близък до Уилям, казва: "Основният фокус на принца е върху съпругата му, която се възстановява от операция, трите им деца и сега баща му. Няма абсолютно никакви планове да се вижда с Хари".

Все още не е ясно дали принц Хари ще отседне в хотел в централен Лондон или ще остане в Уиндзор.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Filip

Filip

07.02.2024 | 01:25

Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя.----> mub.me/bioex

Отговори
1 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?