2374
Следвайте ни

Какво се случва в Австрия? И новият премиер подаде оставка

viber icon

Новият премиер на Австрия Александър Шаленберг изненадващо обяви, че подава оставка.

Това се случва  по-малко от два месеца, след като зае този пост- Александър Шаленберг съобщи, че оставката му ще бъде официално подадена, когато неговата консервативна Австрийска народна партия се договори за това кой ще бъде нейният лидер. Това се налага, тъй като Курц обяви, че се оттегля от тази позиция.

"Твърдо вярвам, че и двата поста - и този на ръководител на правителството и този на лидер на австрийска партия с най-много гласове - ще трябва да бъдат заети скоро от един и същи човек", се казва в изявление на Шаленберг.

Той допълва, че поради това предоставя на разположение поста си на канцлер веднага, след като партията реши кой да я оглави.

Пред октомври Александър Шаленберг положи клетка пред президента като новия австрийски канцлер. Това се случи на церемония във виенския дворец Хофбург.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ИЗМАМАТА КОВИД

ИЗМАМАТА КОВИД

03.12.2021 | 23:02

ЩЕ ДА Е ПРИЧИНА :)

Отговори
0 0
Абе Гнидо чифутска

Абе Гнидо чифутска

02.12.2021 | 22:43

Мъ само адин чифут ли е дежурен в кинефа чифутски Микица та като види в темата думичката ЧИФУТ и бърза немедлено да прасне едно минусче Толкова сте плоски чифутската пасмина Толкова плоски като туртоарните плочки на стъргалото И кът вървите пу туртоара вижте ко представлявате за Човечеството Гниди чифутски

Отговори
2 1
Ще бъде Божията воля и промисъл

Ще бъде Божията воля и промисъл

02.12.2021 | 22:14

Александърчо сега ще го нафърфорят като Себастиянчо Май тикета към газовите камери им е закупен от свободолюбивия Австрийски трудещ се Народ Другия вариант е да фръкнат завчаска към братята им в Тел Авив

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?