Следвайте ни

Какво да очакваме от следващото поколение конзоли?

viber icon

Да си геймър през 2020 година ще бъде страхотно. Към края на годината би трябвало да видим в действие новите конзоли на PlayStation и Xbox, с което следва да стартира една напълно нова ера в света на гейминга. Независимо дали личните ви предпочитания водят към Sony или Microsoft, едно е сигурно - това пътуване ще бъде вълнуващо.

Какво обаче можем да очакваме от следващото поколение гейминг конзоли? Все по-често говорим за стрийминга на игри, който ще ни позволи да играем по начин, подобен на този, по който гледаме филми и сериали в Netflix. От друга страна, разработчиците на игри разполагат с все по-впечатляващ хардуер, с който да вдъхнат живот на своите идеи и талант. Очакваме игрите да ни предлагат все по-впечатляващи светове, все по-спиращи дъха графики и изживявания, които да надминат всичко, което сме виждали до момента.

Повече игра, по-малко чакане

Едно от подобренията, които Sony и Microsoft ни обещават, е по-бързи конзоли, намаляващи времето за чакане за сметка на това за игра. Надяваме се, че ще можем да се насладим на по-кратки зареждащи екрани, дразнещи нетърпеливите ни натури, жадни за колкото е възможно повече екшън. Новото поколение конзоли обещава и по-малко латентност, което ще позволи още по-съвършена прецизност при действия и взимане на решения. Защото както знаем, понякога дори частите от секундата са решаващи.

Приемственост по отношение на предишните генерации

Независимо дали ще притежавате новия PlayStation или новия Xbox, очаква се следващото поколение на игралните конзоли да позволява да се наслаждаваме на заглавия от предишни генерации. Изпитвате носталгия по определени игри от времето на PS3 или Xbox 360? Няма да бъде никакъв проблем да намерите старите си дискове, да ги поставите в конзолата и да си припомните доброто старо време.

Още по-мощен хардуер

Хардуерът е сред нещата, които най-силно ни интересуват всеки път, когато предстои излизането на ново поколение гейминг конзоли. И има защо. Все пак, именно от хардуера до голяма степен зависи, колко по-впечатляващи и подобрени ще бъдат игрите в следващите години.

Следващата конзола на Microsoft ще носи името Xbox Series X, като машинката ще разполага с нови Zen 2 и Navi AMD процесори, следваща генерация SSD, намаляващи времето за зареждане, а освен това ще позволява 8K гейминг и 120 кадъра в секунда. Според думите на самите Microsoft, Xbox Series X ще бъде “четири пъти по-мощна” от предшественика си Xbox One. Сериозно обещание, нали?

Колкото до PlayStation 5, Sony ни изкушават с чип AMD Ryzen от трета генерация и осемядрен 7nm Zen 2, който позволява 3D аудио. Японската корпорация също даде обещание за 8K гейминг и по-бърз SSD.

Със сигурност както Microsoft, така и Sony печелят много от “конзолната война” между двете силни корпорации. Наличието на мощна конкуренция винаги води до възможно най-добри резултати в битката за надмощие.

Игрите - какво ще ни предложи новата генерация?

Разбира се, не може да не кажем нещо и за игрите, които са самата есенция на гейминг индустрията. Както вече заявихме, подобреният и още по-мощен хардуер ще позволи на разработчиците и гейм студията да ни поведат към простори, които до момента почти не сме виждали. И големият печеливш от това сме ние - играчите.

Очаква се Xbox Series X да дебютира на пазара в добра компания, а именно - новата Halo: Infinite. Междувременно Forza 8 би могла да демонстрира силата на хардуера в пълния му блясък, а феновете вече очакват възраждането на поредицата Fable.

Вече има официално обявени игри и за PlayStation 5. Първата такава бе шутърът Godfall, а изглеждащата прелестна Ghost of Tsushima ще ни даде още “Sekiro вайб”, връщайки ни към времената на честолюбивите и смъртоносни самураи. Тук играчите ще трябва да се изправят срещу една от най-могъщите армии в историята на човечеството, а именно - ордите на монголския владетел Ченгиз Хан.

Заключение - ще си струва ли?

О, да - със сигурност. Нямаме никакви съмнение, че Microsoft и Sony ще ни предоставят възможно най-доброто, което бихме могли да получим от следващата генерация.

Очакваме по-мощният и усъвършенстван хардуер да ни пренесе на следващото ниво в света на развлекателния софтуер, а утвърждаването на стрийминг услугите следва да започне да се забелязва все по-силно и в сферата на гейминга. Любителите на физическите носители вероятно никога няма да се откажат от дисковете, но ако говорим за истински “game changer” в случая, то това е именно стриймингът. Сигурни сме, че следващото поколение гейм конзоли ще ни предложи нещо вълнуващо в тази насока.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?