Следвайте ни

Какви маски носят световните лидери СНИМКИ

Вниманието на хората е насочено към водещите политици и избора им на защитни средства

viber icon

На фона на продължаващия дебат в обществата за полезността на маските, особено след като в началото на пандемията много правителства по света препоръчаха на гражданите да не ги носят, вниманието на хората е насочено към световните лидери и избора им на защитни средства.

С отхлабването на мерките над 50 са държавите, които изискват от своите граждани да носят маска, когато излизат навън. Сред лидерите, които с радост спазват това, е френският президент Еманюел Макрон, който тази седмица се срещна с ученици от основно училище с тъмносиня маска на лицето в тон с костюма му.

Миналия месец южноафриканският президент Сирил Рамафоса предизвика присмех, след като непохватно сложи маската си с етноафрикански шарки на очите си.

Какви маски носят световните лидери (СНИМКИ)

През март президентът на Словакия Зузана Чапутова привлече вниманието, след като сложи маска в цвят фуксия в тон с роклята и обувките ѝ.

Американският президент Доналд Тръмп непрекъснато пренебрегва съветите на Американския център за контрол и превенция на болестите да носи маска. Тази седмица той посети фабрика за производство на маски, но пренебрегна всички табели в нея с надпис „Моля носете маска непрекъснато!“.

Какви маски носят световните лидери (СНИМКИ)

По време на пандемията от испански грип от 1918-та до 1920-та година маските са считани от протестиращите за символ на тежката ръка на държавния контрол.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?