Следвайте ни

Каква зима ни чака? Георги Рачев ще ви изуми

viber icon

Сега ни предстоят студени дни, те обаче ще бъдат далече от определението за сибирски студ, изтъкна Георги Рачев пред БНР. „Сибирски студ? От четири дни в Якутск, сърцето на Сибир, е минус 47 градуса. Дори се очаква „леко затопляне“ – температурата да се „повиши до минус 40 градуса.“

При нас ще има „нормален балкански студ“. По Атанасовден температурите ще стигнат минус 10, минус 12 градуса, ако няма облаци. Ако има облаци, няма да паднат до повече от - 8, - 9 градуса.

Февруари в последните „модерни зими“ се явява топъл, припомни климатологът, като подчерта, че настоящата зима е „ужасно топла“. 

„Декември си отиде с температури около три градуса над нормата в целия месец. Януари ще се задържи достатъчно топъл, а февруари по дългосрочните прогнози го дават с температури градус, градус и половина по-високи от нормалното.“

„Това, което се случи в Испания, е уникално. Аз съм виждал и Йерусалим в сняг, и Атина в сняг, и Рим в сняг, но обикновено то е, както баба ми казваше, от ден до пладне“. А за мадридчани, да седят те пет дни в снежна прегръдка със сняг от 20-25 см - те не са подготвени за такова нещо", посочи още проф. Георги Рачев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?