Следвайте ни

Как успяват! В Русия правят 9000 вида избори днес

viber icon

Трудно е човек да разбере Русия. Днес протичат над 9000 вида избори (избирателни кампании и местни референдуми). На повечето места вотът започна още в петък.

13-и септември се смята за основния ден за гласуване, а предишните два дни - 11-и и 12-и септември бяха допълнителни дни за упражняване правото на вот, съобщава агенция "ТАСС".

Тридневното гласуване бе въведено през лятото със съответните поправки в законодателството, които бяха обсъждани и гласувани в продължение на седмица. Целта бе да се избегне струпването на много хора пред урните в условията на пандемия.

Мярката среща и противници - те смятат, че нововъведението улеснява фалшифицирането на резултатите от изборите. Броенето на бюлетините ще започне след края на последния ден от вота, а до тогава те ще се съхраняват в специални помещения.

Изборите се организират в 83 от общо 85-е субекта на Руската федерация. В 18 региона гласуването е за губернатори, в 11 - за депутати в регионални и законодателни събрания, а в четири - за депутати в Държавната дума.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?