3906

Как Украйна ще победи във войната? Говори висш военен от НАТО

Въпреки някои успехи на руските въоръжени сили Украйна все още има шансове за победа, но при едно условие. Лейтенант-адмирал от Кралския флот на Нидерландия и председател на Военния комитет на НАТО Роб Бауер каза това в интервю за VRT.

„Все още не е късно за Украйна. Руснаците постигнаха прогрес, но той все още е доста ограничен и все още не е стратегически“, казва той.

Адмиралът подчертава, че липсата на помощ от Запада е имала последствия на фронта в Украйна.

„Най-важното е ние да продължаваме да изпращаме помощ. И колкото по-дълго продължава войната, толкова по-трудно става. Много страни доставят оръжия и боеприпаси от собствените си резерви вече две години, но те също не са безкрайни, обяснява Бауер.

Според него Западът може да направи две неща: да увеличи още повече собствените си доставки и да настоява по-силно за увеличаване на производствените обеми в отбранителната индустрия.

„Вероятно ще отнеме поне година, за да увеличим производството на Запад, ще трябва да преодолеем този период, за да може Украйна да се подготви за следващото контранастъпление. Но това няма да е лесно“, заявява високопоставеният генерал от НАТО.

Той казва, че около 450 хиляди руски бойци сега са съсредоточени в завзетите територии на Украйна.

Освен това Бауер съветва жителите на западните страни да приготвят радио, фенерчета с батерии и вода. Той пояснява, че ако избухне война, ще има проблеми с подаването на ток и водата.

„Това не означава, че войната ще започне утре. Но ще бъде много неспокойно през следващите 15 години, защото тези тектонични плочи на властта се изместват в света. Мисля, че е важно хората да започнат да осъзнават, че това не е измислено шоу", добавя лейтенант адмиралът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
България

България

10.05.2024 | 08:23

Докога тези "миротворци" от запада ще спонсорират войната? Докога ще говорят за превъоръжаване? Докога ще заплашват света с войни и ще говорят за дългогодишна криза? Зсщо никой от САЩ и западните им партньори не обрлват и дума за убитите хора до сега и тези, които ще умрат със сигурност занапред заради западната агресия и намеса във войната в Украйна? Докога светът ще търпи мръсотиите и ужасяващите действия и прогнози на запада? За какъв мир говорят те, след като точно заради САЩ и запада войната се разраства ежедневно? Русия никога няма да се предаде, но Путин постоянно говори за мир и недопускане от тяхна страна на световен конфликт. Кога ще чуем това от САЩ и запада???? И на фона на всичките тези факти излиза, че агредорът е само и единствено запада!!!Тази война трябва да спре скоропостижно, както и избиването на стотици хиляди хора. Ако продължи ще са милиони. Това ли е целта на спонсорите на войната??? Ето това е зловещото.

Отговори
5 3
Като се

Като се

09.05.2024 | 20:54

Хване за палците на краката и се нагъзи със свалени панталони .

Отговори
6 5

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?