46

Как да напусна страната? Вижте какво питат Google руснаците

“Как да напусна Русия?” или “Как уехать из России?” Тази фраза се оказа една от най-търсените в търсачката Google часове преди очакваната реч на руския президент Владимир Путин снощи.  

В свой материал изданието “Форбс”, цитира данните на търсачката “Google Trends”. 

Сред търсените фрази са и: “Как да напусна страната по време на мобилизация?”, “Как да отида в Казахстан?”, “Как да напусна Русия без паспорт?”, “Как да отида в Турция”, “мобилизация”, “задграничен паспорт” и т.н. 

 Пиковете на търсене са през последните два дни. 

Вчера "независимите републики" Донецка народна република и Луганска народна република обявиха, че ще проведат референдум между 23 и 27 септември за присъединяване към Русия. Такива референдуми се готвят и в окупираните територии на Запорожие и Херсон. 

Малко по-рано пък руският парламент одобри законопроект, с който се затягат наказанията за престъпления като дезертьорство и отказ от участие в мобилизация.

 
Днес Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия, а изявлението му бе излъчвано от руската държавна телевизия. 

Мобилизационните мероприятия започват днес, а мобилизираните ще са 300 000 души от запаса. Мобилизираните в рамките на частичната мобилизация ще преминат през допълнителна подготовка. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

21.09.2022 | 23:34

Мандалото лопна, другаре!

Отговори
4 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?