1553

Кадиров побесня заради Лиман! Иска разжалване и ядрено оръжие

Грандиозната победа на украинците в Лиман вбеси чеченския лидер Рамзан Кадиров. Той призова за разжалване на висши руски военни и използване на ядрено оръжие. Ето какво напида Кадиров, преводът е на колегите от Offnews:  

"Винаги съм казвал: няма нищо по-добро от изречената истина, нека да е горчива, болезнена, но истината. Това е единственият начин да продължим напред. Затова не мога да премълча какво се случи в Красни Лиман (името, което руснаците използват за Лиман).

Отбраната на този район се ръководи от командващия Централния военен окръг генерал-полковник Александър Лапин. Същият Лапин, който получи звездата Герой на Русия за превземането на Лисичанск, въпреки че де факто не беше там, че даже и наблизо.

На Лапин му дадоха на подчинение на войските на Западния военен окръг.

Генерал-полковникът изпрати мобилизирани бойци от ЛНР и други части на всички граници на Лиманското направление, но не им осигури необходимата комуникация, взаимодействие и доставка на боеприпаси. Преди две седмици моят скъп брат Апти Алаудинов ми каза лично, че нашите бойци могат да станат лесна мишена.

На свой ред уведомих Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, за опасността. Но генералът ме увери, че не се съмнява в лидерския талант на Лапин и не смята, че е възможно отстъпление в Красни Лиман и околностите му.

Седмица по-късно Лапин премести щаба си в Старобелск, на сто километра от подчинените си, а самият той се установи в Луганск. Как е възможно бързо да управляваш подразделения, намирайки се на 150 км от тях? Поради липса на елементарна военна логистика днес оставихме няколко населени места и голямо парче територия.

Обидно е не това, че Лапин е бездарник. А това, че го прикриват горе ръководителите в Генералния щаб. Ако зависеше от мен, щях да разжалвам Лапин в редник, да го лиша наградите и с автомат в ръце щях да го пратя на фронта, за да измие в кръв позора си.

Изюм малко ли ни беше? Още тогава казах: стреляйте по местата на съсредоточаване на врага в Изюм, превзет от фашистите, още повече, че нашата артилерия по това време имаше такава възможност. Заедно бихме сложили край на главните сатанисти и фашисти. Ние сме длъжни да провеждаме Специалната военна операция в пълния смисъл на думата, а не се заиграваме.

Използвайте всяка възможност и всяко оръжие, за да защитите нашата територия. Донецк продължава да бъде обстрелван.

Жителите на 4-те присъединени територии искат да бъдат защитени.

Не знам какво докладва Министерството на отбраната на Руската федерация на Върховния главнокомандващ, но лично според мен трябва да се вземат по-драстични мерки, включително до обявяване на военно положение в граничните територии и използване на ядрени оръжия с малка мощност. Не е необходимо всяко решение да се взема с оглед на западноамериканската общност - тя каза и направи много срещу нас.

Вчера парад в Изюм, днес знаме в Лиман, а утре какво?

Всичко щеше да е наред, ако не беше толкова зле".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
но компренде

но компренде

02.10.2022 | 06:12

Не разбирам как може главния инфлуенсър на Русия да се възмущава от дистанцията на руските генерали от бойната зона,при положение,че той самия не познава мириса на барута! То не е като да кудкудякаш дон дон от двореца си! Чеченците по начало са страхливи кучета това го знаем от терористичните им действия срещу рашистите,когато бутаха напред жените си а по късно като изясоха спарчето част от тях станаха най-доверени кучета на кремъл дон!

Отговори
5 0
Работают здорово...

Работают здорово...

01.10.2022 | 23:19

Св.Св.Вмчк HIMARS и Св.Св.Вмчк Baykar Bayraktar TB2

Отговори
14 1
Спокоен

Спокоен

01.10.2022 | 23:15

Мнозина се чудеха как ще се отрази на войната фактът, че Украйна вече атакува суверенна руска територия. Отговорът дойде бързо от руското командване: “Нашите части се изтеглих от Лиман на по-изгодни позиции”. Както се казва, хаирлия да е! Сигурен съм, че руските войни имат още много по-изгодни позиции. Дори не е необходимо да стигат до най-добрата си позиция на Волоколамско шосе. Достатъчно е да се окопаят на границата си.

Отговори
15 2
Winnetou

Winnetou

01.10.2022 | 22:58

В Кремъл и наоколо, всички са бесни кучета! Нищо ново!!!

Отговори
14 2
Стига

Стига

01.10.2022 | 22:58

Спрете да ни занимавате с този олигофрен.Скоро ще дойде неговия ред.

Отговори
15 3
Гелаевски Спецназ

Гелаевски Спецназ

01.10.2022 | 21:03

Чакаме те на бойното поле, страхливо куче! Свободна Република Ичкерия!

Отговори
18 4
А този пребоядисан "красавец" кадиров

А този пребоядисан "красавец" кадиров

01.10.2022 | 20:57

ако засвятка около него и глутницата му ядрено оръжие, как ще е? Много ербап го дава, ама ми се вижда връз пълничък за да избяга успешно от ядрена атака. Ай, да му се не види и блюдолизецът грозен!

Отговори
22 6
445

445

01.10.2022 | 20:03

Каква мисъл,каква логика.,,Всичко щеше да е наред,ако не беше зле,,

Отговори
24 3
БРАТЯ

БРАТЯ

01.10.2022 | 19:54

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Отговори
22 5
Баба Слава Укринска

Баба Слава Укринска

01.10.2022 | 20:06

Слава на Путин!

Отговори
7 34

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?