49

Жп инспектор спасява костенурки, заседнали в релсите СНИМКИ

Мехмет Ербил е герой за костенурките, които са в опасност. 69-годишният железопътен инспектор стана известен с призива си, който се разпространи в социалните медии, за прекратяване на „трагедията“ с костенурките, заседнали в железопътните линии.

В своята 30-годишна кариера в железопътния сектор Ербил е спасил хиляди костенурки от неизбежна смърт под влаковете. Сега той се стреми да осведоми обществеността за тежкото положение на бавно движещите се влечуги, особено за прекратяване на навика на фермерите, които умишлено ги пускат на релсите в опит да ги държат далеч от полетата си.

Хюрийет

„Имах 20-километрова линия за проверка и всеки ден виждах костенурки на около. Бях свидетел как повръщаха кръв и умираха в знойното време на горещите релси“, разказва той. Ербил казва, че носел най-малко 4 литра вода със себе си, докато бил на работа, за да помогне на изтощените костенурки да се охладят.

 

Той казва, че костенурките обикновено се срещат по железопътните линии през лятото. „Те почти се превръщат в огнени топки под якото слънце и нагорещено желязо на релсите. "Толкова са горещи, че можете да ги пипате без ръкавици“, сподели той. Ербил си спомня как ги е поливал с вода и ги е оставил в сянката на дърветата край железопътната линия, предимно под дървета, които самият той е посадил преди години.

 

Ербил успя да ограничи броя на костенурките, останали на релсите, като комуникира с местните фермери и обясни, че животните не могат да се изкачат по високата 20 сантиметра релса, за да пресекат другата страна на пътя. „Но все още имаме нужда от повече железопътни инспектори в цяла Турция, за да могат да бъдат спасени повече костенурки. Железопътните линии също трябва да имат малки входове на всеки 200 метра, за да могат костенурките безопасно да стигнат до другата страна. Нуждаем се и от обществени съобщения относно (безопасността на костенурките)“, апелира той.

 

Любовта му към природата и нейните обитатели е вдъхновена от Ахмет Бедеви, по-известен като „Тарзан от Маниса“, по името на западната турска провинция Маниса, в която е живял. Бедеви, легендарен природозащитник, който води уединен живот в Маниса преди смъртта си през 1963 г., е известен с опитите си за залесяване на планините в региона. Ербил е бил на 10 години, когато се е срещнал с Бедеви и са засадили заедно борово дръвче. През годините Ербил е засадил около 10 000 дървета до железопътните линии и в планините на Маниса, като е бил организатор на десетки кампании за залесяване в провинция Маниса.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2022 | 12:59

БОГ да ВИ БЛАГОСЛОВИ господине

Отговори
2 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2022 | 12:58

ХВАЛА БРАВО ИСТИНСКИ ЧОВЕК

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?