44
Следвайте ни

Живот на слънце и ниски данъци - най-търсени са луксозните имоти в Маями

viber icon

Цените на луксозните имоти в глобалните градове продължават да растат. Индексът на консултантската компания Knight Frank, основаващ се на средните цени в 46 града, е нараснал с 9,5% през третото тримесечие спрямо 8,3% през предходния тримесечен период. Третото тримесечие е било оживено за пазара на луксозни имоти заради началото на нормализирането на пътуванията, възможността за затягане на паричната политика и по-високите данъци и мерки за охлаждане, пише cross.bg.

Маями, където цените на луксозните имоти са се повишили с 26,4% през третото тримесечие, оглавява индекса за първи път от създаването му през 2007 г. Търсенето на по-големи жилища, желанието за живот на крайбрежието и ниските данъци във Флорида са ключов двигател за търсенето от нова група работещи от разстояние хора в САЩ. В десетката попадат още Сеул, Шанхай, Москва, Торонто, Сан Франциско, Тайпе, Лос Анджелис, Гуанджоу и Санкт Петербург.

Сред 15-те града, които отчитат забавяне на растежа на цените на годишна база през третото тримесечие попадат четири от континенталната част на Китай - Шанхай, Пекин, Гуанджоу и Шънджън, както и Торонто и Ванкувър. Джакарта е бил най-слабият пазар на луксозни имоти в света през третото тримесечие със спад на цените от 4,2% на годишна база. В десетката на най-слабо представилите се пазари на първокласни жилищни имоти на глобално равнище попадат също Дубай, Банкок, Ню Йорк, Бангалор, Куала Лумпур, Мумбай, Делхи, Букурещ и Лондон.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?