2374

Жестокост в Охрид: Счупиха челюстта на секретаря на българския клуб

Секретарят на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид е бил пребит, съобщи на профила си във Facebook евродепутатът Андрей Ковачев. 

"Насилието, омразата и дискриминацията трябва да спре!  Очаквам моментална реакция от властите и в двете страни! Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Европейските институции, разбира се, ще бъдат информирани! Момчето е в болница! Полицията е информирана!", написа Ковачев.

По-късно Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи."Да се наричаш българин в Македония означава да бъдеш варварски нападнат и пребит. Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе (Алабаковски) и атаките ще продължат още по-яростно! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината!", написаха в профила си във "Фейсбук" от Културния клуб "Иван Михайлов" в  Битоля.
Клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит през октомври миналата година и до този момент срещу него има няколко посегателства, като най-напред нападнаха помещението със земеделско сечиво, през ноември счупиха с камъни светещата табела с името на клуба, а няколко дни по-късно по помещението беше стреляно с огнестрелно оръжие.

Културният клуб "Иван Михайлов" в  Битоля също бeше обект на посегателство. За опита за палеж на сградата условно бе осъден певецът Ламбе Алабаковски.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
А можеше културният клуб да носи името на

А можеше културният клуб да носи името на

20.01.2023 | 12:20

Христо Ботев, на Иван Вазов, на Пею Яворов, бил се за освобождението на македонските българи, на Димитър Талев, летописецът на драматичните събития в историята им, репресиран от комунистическата власт. Но не. Някой е търсил провокация. В чий интерес, на Белград ли?

Отговори
4 1
Коментарите на българанските тролове обясняват всичко

Коментарите на българанските тролове обясняват всичко

20.01.2023 | 11:59

С такива кресливи фашаги не е чудно, че никой от съседите ни не ни обича.

Отговори
2 4
Тия измислени”македонци” изобщо нямат намерение да се доближат ни с

Тия измислени”македонци” изобщо нямат намерение да се доближат ни с

20.01.2023 | 10:07

Микрон към Европейски съюз,съзнание,отношение към други народи и каквото и да било.На мен ми приличат на диви неадерталци от пещерната ера и в отношенията си с хората от съседна държава,и в неистовите им ревове за измислената им история и принадлежност,и въобще и териториална находимост и независимост.Явно някак поне 30-40 г работа трябва с тоя объркан,гневен народ поне с малко да стане по-цивилизован и общоприет.Що не си ги оставим да си тънат в невежеството и да си плямпат сами на себе си измислените им псевдореалистични маани,но поне да не им гледаме и търпим простотиите.Пълен блок и игнор на тия диваци в тая”държава” и с международен съд за нечовешките им терористични действия над наши сънародници и да си му отнасят колая!

Отговори
10 0
От Пловдив

От Пловдив

20.01.2023 | 09:59

Що е Маке -все е л@йно!

Отговори
9 1
И ние

И ние

20.01.2023 | 08:34

Фа им счупим юелюстите на ссичките македонци

Отговори
8 0
Хм…

Хм…

20.01.2023 | 08:23

Добре, ясно. Но защо клубът, български, да подчртаем, е наречен на цар Борис III? Който изобщо не е българин, а Заксен Кобург унд Готта? Защо не беше на името на цар Борис I например? Синът на Фердинанд нито е на такова уважение, нито е безспорен като историческа фигура. Да откриеш културен клуб в съседна страна с името на цар свързан с нацистката окупация на същата страна, не е достатъчно да си някакъв остатъчен седесар, трябва да си и говедо.

Отговори
6 6
питащ

питащ

20.01.2023 | 15:52

Кога е имало *нацистката окупация* от цар Борис на нещото наречено *Македония*,червен примат?!?

Отговори
2 0
Митьо Бугарски

Митьо Бугарски

20.01.2023 | 08:11

Ей, Ламбе, Ламбеее, що не ми кацнеш у Бугарско да ти насиня трътката от бой!!!

Отговори
13 2
Bastuna

Bastuna

20.01.2023 | 11:32

Ei Burgaski .samo tratkata ot boi li zaslujava...nqmali malko i e..ne ,strigane i malko disko muzika...te sa samo za selskata fandroma da gi izrine..nejno kazano nezemni bokluci..no i na6ite politici ni6to ne stavat.ako e dr.darjava da sa gi izrinali do sega..

Отговори
2 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?