3906

Жестоко убийство на момиче в Македония, един от заподозрените избягал в България

Трима заподозрени за убийството на 14-годишно момиче от Скопие и на 74-годишен мъж от Велес са задържани, съобщиха късно снощи от МВР в Северна Македония. Днес министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски заяви, че се издирват още двама души, за един от които има данни, че е заминал първо за Белград, а след това за България.

Ученичката от Скопие беше обявена за изчезнала на 27 ноември около 8:30 ч. сутринта на тръгване за училище и в продължение на седмица медиите всеки ден задаваха въпроси към полицията дали издирването ѝ има резултат. В късните часове на вчерашния ден от МВР съобщиха, че тялото на момичето е намерено простреляно в близост до Скопие.

Край Велес пък беше открит мъртъв и 74-годишен мъж, обявен за изчезнал на 24 ноември.

От полицията уточниха, че са арестувани заподозрени за извършването и на двете убийства, а един от заподозрените е избягал извън страната. Медиите в Северна Македония откриха зад инициалите на основния организатор Л.П., посочени от полицията, лидер на неголяма политическа партия в страната.

На пресконференция днес вътрешният министър Спасовски потвърди, че всички заподозрени са от тази партия, чиято централа е била претърсена заедно с още обекти в Скопие и Велес. По думите на Спасовски има събрани доказателства за 5 лица, които са участвали в отвличането и убийството на момичето, 3 от които са задържани, а основният организатор е извън страната. Той е заминал с адвоката си за Белград, след което към България, информира БТА.

Снощи е бил разпитан и бащата на момичето, защото според показанията на задържаните основният организатор е получил от бащата на момичето информация кога то излиза само от дома си.

По думите на Спасовски и прокурора Горан Бубовски мотивът за отвличането е бил изнудване, но след бързата информация за изчезването на момичето заподозрените са изпаднали в паника и са го застреляли.

Връзката с другия случай, на 74 годишния мъж от Велес, е познанството му с един от заподозрените, на когото е дължал пари. Неговият автомобил е бил използван, за да бъде отвлечено детето, след което е бил запален. Отвличането е станало във входа на жилищния блок, а полицията разполага с много записи от охранителните камери, които проследяват случилото се. 

Иззети са мобилни телефони, компютри и автомобили, направени са много разпити и претърсвания. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Спокоен Що си неспокоен

Спокоен Що си неспокоен

04.12.2023 | 18:29

Бе мръсник

Отговори
3 6
Просто поредната кагебистка хибридна к.урва!!!

Просто поредната кагебистка хибридна к.урва!!!

05.12.2023 | 08:30

Палевски е лидер на партия „Десна” и организатор на протестите пред българското посолство през лятото на 2022 г., след като беше обявена договорената преговорна рамка. Според министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски и останалите заподозрени за отвличането и убийството на 14 годишното момиче са членове на същата партия, която се обявява против НАТО и ЕС. Палевски е противоречив бизнесмен и един от създателите на градската мафия, а името му за първи път става популярно, когато градоустройствените планове на скопския квартал Дебър Маало, от където е и отвлечено момичето, се променят и от малки фамилни къщи в сърцето на Скопие започват да никнат сгради, а сградата пред която бе отвлечено момичето е построена от Палевски, пише изданието „360 градуса”.

Отговори
1 1
Ваня

Ваня

04.12.2023 | 16:40

Колко токсична, жалка, безполезна и паразитираща паплач има за съжаление. Много жалко наистина за света, за всички ни.

Отговори
3 1
Веднага ти осведомих

Веднага ти осведомих

04.12.2023 | 15:32

Чиииииифутският малък мозък на Ярка коя е партията Ами партията е ПъПъ на ДъБъ Даже милицията пази децата на един Министър Сега стана ли ти ясно дибил

Отговори
1 7
Юрката

Юрката

04.12.2023 | 15:14

Кажете името на партийната коя е!

Отговори
10 1
Спокоен

Спокоен

04.12.2023 | 15:25

https://www.facebook.com/PartijaDESNA/ "Чист съвременен македонски национализам" Явно поредното кремълско прокси! Плюят срещу ЕС и г=жа Урсула още от челната страница, боклуците мръсни!

Отговори
11 4
тия макета

тия макета

04.12.2023 | 15:07

са за трепанье.....да посегнеш на дете...??? егати...???

Отговори
12 1
Братко

Братко

04.12.2023 | 14:45

Шиптъриада!

Отговори
2 6
Просто поредната кагебистка хибридна к.урва!!!

Просто поредната кагебистка хибридна к.урва!!!

05.12.2023 | 08:30

Палевски е лидер на партия „Десна” и организатор на протестите пред българското посолство през лятото на 2022 г., след като беше обявена договорената преговорна рамка. Според министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски и останалите заподозрени за отвличането и убийството на 14 годишното момиче са членове на същата партия, която се обявява против НАТО и ЕС. Палевски е противоречив бизнесмен и един от създателите на градската мафия, а името му за първи път става популярно, когато градоустройствените планове на скопския квартал Дeбър Маало, от където е и отвлечено момичето, се променят и от малки фамилни къщи в сърцето на Скопие започват да никнат сгради, а сградата пред която бе отвлечено момичето е построена от Палевски, пише изданието „360 градуса”.

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?