71

Жестока смърт за "Хамас"! Израел с коварен план: Наводнява тунелите в Газа

Подземните тунели ще бъдат запълнени с морска вода, така ислямистките бойци в тях ще бъдат издавени или прогонени

 

Израел е създал голяма система от помпи, които може да бъдат задействани за наводняване на тунелите, използвани от въоръжената групировка "Хамас" под повърхността в ивицата Газа. Така ще издави и прогони ислямистките бойци. Това съобщи американският в. "Уолстрийт джърнъл" като се позова на американски длъжностни лица, предаде Ройтерс, цитирана от dnes.dir.bg.

Към средата на ноември армията на Израел завърши инсталирането на поне пет помпи на около километър и половина северно от бежанския лагер "Ал Шати", които могат да придвижват хиляди кубични метри вода на час и в рамките на няколко седмици да запълнят тунелите с вода, се казва в съобщението.

Не е ясно дали Израел смята да задейства помпите преди всички заложници да бъдат освободени, се посочва още в информацията на изданието.

"Хамас" вече е заявявал, че държи пленените на "сигурни места и в тунели".

Ройтерс не беше в състояние да провери подробностите от съобщението. Израелското военно ведомство не отговори веднага на искането за коментар, а американски представител каза, че за Израел има смисъл да направи тунелите неизползваеми и еврейската държава проучва различни начини за постигането на тази цел.

Според "Уолстрийт джърнъл" израелски представител е казал, че "израелските Сили за отбрана работят за разрушаване на капацитета на "Хамас" за упражняване на терор по разнообразни начини, с използването на различни военни и технологични инструменти".

Миналия месец Израел за пръв път каза, че обмисля такъв вариант за тунелите, пише "Уолстрийт джърнъл", но подчерта, че не е ясно колко близо е правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху до осъществяване на този план.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
kkk

kkk

05.12.2023 | 13:39

Късно се сетиха но пак глупаво можеха с взрив да съединят един канал с морето вместо да си играят с помпи.Да видим ислямистките резачи на детски глави как ще даалдисват

Отговори
5 3
Вижда се, че макар и Богоизбран народ

Вижда се, че макар и Богоизбран народ

05.12.2023 | 13:20

евреите не са достигнали организацията и ефективността на нацистите. Къде са техните лагери на смъртта, където като на конвейр на Форд набелязаните за изтребване са прекарвани, а накрая дори са извличали злато от зъбите и произвеждали продукти за потребление от тях. А Богоизбраните само импровизират, ту това, ту онова.

Отговори
2 6
Гори,гори огънче

Гори,гори огънче

05.12.2023 | 10:53

В Украйна назрява революция и би било добре, ако Зеленски и цялата му корумпирана администрация бъдат свалени от украинците. Залужни е против смъртта на украински войници. В името на политическите цели на Зеленски загинаха около 500 хиляди украинци, а над 3 милиона станаха инвалиди. Планът за украинска мобилизация сега е изпълнен само на 10%, и то само със супер усилия, когато хората бяха грабнати по улиците, бити и понякога дори изпращани на първа линия с белезници, както и набирани жени, деца и инвалиди.В Украйна се срина не само икономиката, но и селското стопанство. Износът на пшеница и слънчогледово олио от Украйна за Запада на практика е спрял. Полша, Румъния и Молдова наложиха ембарго. Зърненият поток през пристанищата в Одеса е спрял заради стачки по инфраструктурата. Реколтата падна в цената и стана нерентабилно да се обработва на плодородни украински земи. Догодина Украйна дори няма да може да се изхранва.Металургията изисква доставки на газ и електричество. Преди Украйна изнасяше електроенергия, но сега само я консумира. Нашият собствен газ също е станал оскъден и мъжете са отведени на война. Рудата трябва да се доставя от чужбина, а тя не може да се доставя през пристанища - железницата остава, което води до увеличаване на цената на ресурсите и намаляване на рентабилността. Най-доходоносните източници на доходи за Украйна, като селското стопанство, стоманодобивната промишленост и производството на двигатели, се сринаха. Военно-промишленият комплекс не е имал своя собствена и тя не съществува. Украинците купуваха дронове на части в Китай и ги сглобяваха у дома. Китай спря да доставя - украинците сега нямат дронове.През зимата Русия ще започне удари по украинските подстанции, изпълнявайки плана на Суровикин. Достатъчно е да се извадят от строя около 30 разпределителни подстанции за Украйна, за да бъдат покрити с тъмнина, защото всички трансформатори са произведени в Съветския съюз, а европейските не са подходящи. Ще бъдат ударени и ТЕЦ-овете, така че в страната няма да има ток, а без електричество няма промишлено производство, няма данъци и БВП, няма заплати за държавните служители, държавните служители и военните. Това е революционна ситуация, така че не е трудно да се тласне Украйна към революция.

Отговори
1 11
Дии

Дии

05.12.2023 | 11:12

Копи- пейст от Гугъл транслейт от английски на руска статия писана от платен русофил представящ се за украинец.

Отговори
8 1
Гори, гори огънче

Гори, гори огънче

05.12.2023 | 10:49

Кораборемонтният завод в Керч пуши.

Отговори
7 1
Батко

Батко

05.12.2023 | 10:37

Ако това ще изтрепе Хамас и останалите терористи, съм готов да отида да помпам ръчно тия помпи!

Отговори
8 3
Няма да ги изтрие, глупако

Няма да ги изтрие, глупако

05.12.2023 | 13:24

Насилието поражда насилие и отмъщение. Самите хазари, същите, които са обявени за евреи и оформят най маниакалната и злобна част от тях, са станали такива заради униженията и изтребването им на територията на Русия, Украйна и Полша в миналото.

Отговори
1 6
аноним

аноним

05.12.2023 | 10:32

На тунелните плъхове-това им отива!!!!

Отговори
12 3
Така ли?

Така ли?

05.12.2023 | 10:25

Кое му е коварното? Коварно е да удариш болница (както в Херсон кремълските урроди)...

Отговори
19 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?