Жертвите на коронавируса вече са над 300

Броят на заразените в провинция Хубей вече е над 1900, а в цялата страна - над 14 000

Броят на починалите в Китай вследствие на заразата с новия коронавирус достигна 304 души, предаде Ройтерс, като се позова на китайската държавна телевизия. Броят на заразените в провинция Хубей вече е над 1900, а в цялата страна - над 14 000, съобщи Пекин.

Междувременно България настоятелно препоръча на гражданите си да не пътуват до Китай заради разпространението на коронавируса и повиши на четвърта, предпоследна, степен нивото на риск при пътуване.    


Мерки за ограничаване на разпространението на вируса у нас бяха оповестени след среща при премиера Бойко Борисов. Термокамери и лекарски екипи ще има на летищата в София, Варна и Бургас, където ще се следят пристигащите от Китай и други рискови страни.    

Със самолет на германските военновъздушни сили беше превозена българка, евакуирана от град Ухан, която ще остане в Германия под двуседмична карантина. Други двама български студенти, пребивавали там, ще бъдат превозени до генералното консулство на страната ни във Франция, откъдето трябва да ги вземе военният самолет "Спартан".

 

У нас те ще бъдат под наблюдение във Военнoмедицинска академия, но ако по-рано покажат симптоми на заболяването ще останат във Франция.

 

Източник: Блиц

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?