49
Следвайте ни

Жена почина след 100 удара с тояга за прогонване на зъл дух

viber icon

Съпругът и родителите на жена, починала при подозрителни обстоятелства миналата година в столицата Анкара, сега са обвинени в убийство и съучастие в убийството в странен случай на екзорсизъм.


Жертвата, 30-годишната Оге Нур Tекин, почина през март 2021 г., след като беше хоспитализирана, когато припадна на място, където се колят жертвени животни. Властите започнаха разследване и Главната прокуратура завърши обвинителния акт срещу шестима обвиняеми, включително съпруга, свекървата и родителите на жертвата, както и двама души, за които се твърди, че са им помогнали в екзорсизма - изгонване на "джин" (зъл дух в ислямската теология).


Лекарите сигнализирали властите, когато открили синини по гърба и ръцете на жертвата и силите за сигурност задържали заподозрените. По-късно всички бяха освободени под съдебен контрол. Съпругът на жената, Селчук Tекин, заявил на прокурорите, че съпругата му страда от психологически проблеми, а родителите и свекърите му казали, че тя вероятно е "обсебена от джин". Съпругът на жертвата се обърнал към Ердал Кая, мъж, живеещ в централната провинция Кайсери, препоръчан му като екзорсист-магьосник. „Той ми каза, че може да спаси жена ми и първо прочете молитви по телефона и това я успокои. Когато тя отново се почувства зле, му се обадих и той ми нареди да пренеса в жертва животно (курбан) и после да я ударя леко 100 пъти с тояга. Ударих я по гърба и краката, докато четеше молитви, но бяха леки удари“, каза съпруга в показанията си и добави, че родителите му и родителите на жена му са били в стаята с него по време на побоя. 


„Тя спа спокойно след всичко това, но на сутринта отново й прилоша. Обадих се на екзорсиста и той ми каза пак да пренеса в жертва животно. Отидохме на пазара да купим и заколим животното. Жена ми постеше този ден по съвет на Кая. Докато траеше жертвоприношението, тя припадна и по-късно почина“, каза той. 


Ердал Кая отхвърли обвиненията и заяви, че не е "екзорсист", а работи като заварчик. Той каза, че има религиозни познания и просто е дал съвет на семейството да се молят, за да помогне на бедната жена да се покае и да отблъсне "джина". 

Той отрече да е казал на съпруга да бие жертвата с тояга. И отрече обвиненията в съучастие в убийството. 

Съдебномедицински доклад по случая казва, че жертвата е починала от вътрешен кръвоизлив поради "травма", потвърждавайки твърденията за побой. Прокурорите поискаха лишаване от свобода между 12 и 18 години за подсъдимите. Обвинителният акт е приет от Първия върховен наказателен съд в Анкара.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?