1553
Следвайте ни

Железни: Китай забрани татуировките на футболните национали

viber icon

Футболистите, играещи в китайския национален отбор, трябва да премахнат всички свои татуировки и им е „строго забранено“ да си правят нови. Това съобщи Спортното административно звено на страната.

„Тези, които имат татуировки, са съветвани да ги премахнат. В специални обстоятелства, татуировките трябва да бъдат покрити по време на тренировки и турнири, със съгласието на останалата част от отбора“, се казва в изявлението на Спортната администрация на Китай.

В съобщението се добавя, че националните отбори до 20 г. и тези, които са дори по-млади им е „строго забранено“ да закупуват играчи с татуировки.

Китайската футболна асоциация нареди на играчите от представителния тим да покриват татуировките си в последните години. Миналата година, университетски футболен мач при жените бе отменен, след като на състезателките им бе казано, че не могат да играят с боядисани коси, припомня БГНЕС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Памет за д-р Ли Уенлианг

Памет за д-р Ли Уенлианг

30.12.2021 | 21:03

На 30 декември 2019 г. д-р Ли, офталмолог в болница в Ухан, където за първи път беше открито огнище на вируса Sars-CoV-2, видя медицински документи, които говорят за потенциални случаи на коронавирус в града и сподели това с приятелите си лекари в група в китайската платформа WeChat. Последва незабавна реакция на полицията и д-р Ли бе порицан за разпространяване на неверни слухове и всяване на паника. На 12 януари 2020 г. той бе приет в болница със симптоми на COVID инфекция, където почина на 7 февруари. Смъртта му доведе до вълна на съпричастност и скръб в социалните мрежи, а китайските власти не можеха повече да крият заразата. Две години по-късно хората продължават да публикуват постове в памет на д-р Ли, особено на определени юбилейни дати, каквато е 30 декември.

Отговори
4 0
Пет

Пет

30.12.2021 | 19:07

Мъжете без татуировки..жените с Небоядисани коси? а когато ядът котки ..кучета и прилепи ..МОЖЕ?

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?