Следвайте ни

Извънредно: Кандидатът на Ердоган в Истанбул изостава с 4%

viber icon

С близо четири процента продължава да води в допитванията кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу за утрешните повторни кметски избори в Истанбул. В Истанбул живеят почти 20% от избирателите в Турция. Мегаполисът произвежда над една трета от брутния вътрешен продукт на страната, пише факти.бг.

"От години кметове от Партията на справедливостта и развитието управляват Истанбул. Те доведоха града до състояние да не може да се живее в него. Строителната политика под името „проекти за градско преустройство“ увеличи населението на града, а с това трафикът е блокиран", каза пред Баръш Яркадаш, журналист и бивш депутат от опозиционната Народнорепубликанска партия.

"Поради лошото управление у хората има очакване за промяна. За Имамоглу не гласуват само хора от Народнорепубликанската партия. Тя е в коалиция с „Добрата партия“, а Демократичната партия на народите, която не е част от коалицията, но печели около 10% от гласовете в града, също го подкрепя. Най-важната причина за това е търсенето на сметка за авторитарните политика на Партията на справедливостта и развитието", разказа още той.

На противоположното становище са управляващите и подкрепящите ги. Депутатът от Партията на справедливостта и развитието Зафер Саръкая пояснява защо техният кандидат, бившия премиер Бинали Йълдъръм, трябва да спечели утрешния вот: „Йълдъръм е бивш премиер на Турция, министър на транспорта, който построи много мостове и пътища. Опитът му е несравним с опита на другия кандидат. Освен това съм убеден, че честността на г-н Йълдъръм ще победи“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

A Taka

A Taka

22.06.2019 | 14:38

Ердоан бей е македонец. Затова са тези номера.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?