71
Следвайте ни

Известна певица в Турция разкри, че е дезертьорка от израелската армия

viber icon

Известната изпълнителка на турска поп музика  Линет, призна, че е дезертьор от израелската армия. Сензационното признание тя направи пред феновете си по време на откриването на място за забавления в Истанбул. Линет отбеляза, че е родена в Израел, израснала и живяла там, докато не достигнала възраст, когато задължително трябвало да влезе в армията.

„Родена съм в Израел. Пея от 5-годишна. Аз съм дъщеря на турски изпълнител на класическа музика. Когато училището свърши, ни казаха „време е за военна служба“. Така, дойдох в Турция и станах дезертьор“, отбеляза тя.

Израелската армия е единствената в западния свят, в която жените са призовани на военна служба по закон. Задължителната служба за жените  е 24 месеца.

Линет започва музикалната си кариера заедно с майка си, като пее на участия, когато е на 5 години и издава първия си сингъл на 16-годишна възраст. През 1993 г. тя участва в Кдам Евровизия за спечелване на шанс да представлява Израел в конкурса за песен на Евровизия 1993 с песента "Аниана" (Иврит: Моля), но се класира на трето място. Тя издава първия си албум в Турция през 1995 година. Когато е на 17 години се среща и работи с известния турски изпълнител и композитор Орхан Генджебай. По-късно певицата издава албум, състоящ се от песни на Генджебай. 

Линет се завръща да живее в Израел между 2003 и 2006 г., където освен, че записва албуми на иврит, тя открива магазин за бонбони. Освен турски и иврит, тя има записани песни и на арабски и английски език. След отсъствие от две години в турската музикална сцена тя се завърна с напълно нов вид, с много къса прическа и отслабнала с около 40 килограма. 

Турско-израелската певица се споменава сред кандидатите за участие в сезон 2021 на израелската версия на The X Factor, която ще избере израелския представител за Евровизия 2022 г., Конкурсът ще се проведе в Италия.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?