Следвайте ни

Известна марка сирене смени името си заради обвинения в расизъм

viber icon

Австралийската корпорация за млечни продукти  Saputo Dairy Australia смени името на едно от най-известните си сирена заради постоянните обвинения на активисти в расизъм. 

Продуктът носи името Coon Cheese от 80 години. То е избрано в памет на създателя му Едуард Уилям Кун. Според активиста срещу расовата дискриминация Стивън Хаган обаче марката отразява жаргон с обидна насоченост към всички раси, извън бялата. В миналото думата coon се е използвала като определение за аборигените. 

Той води активна кампания за промяна на сиренето от над 20 години. След като натискът се засилва през изминалата година, компанията променя бранда на Cheer Cheese, за да отговаря на всички нови тенденции. Променената опаковка ще излезе на пазара през юли. 

С този ход компанията се надява всички расови изисквания да са удовлетворени и да не се противопоставя на съвременните възгледи. 

Коментари (1)

майна

майна

15.01.2021 | 14:11

Ето ей заради такива неща света отива по дяволите и към края си.Нон стоп да се угажда на една платена СГ-АН от еврейското световно лоби които във въздуа и небето виждат несъществуващ расизъм.Срам и позор за компания поддала се на еврейския натиск на една банда де-генерати.Как ли щеси променя името на продукта си щото някой БО-КЛУК виждал расизъм??Ще си го промена ама на КУ КЛУС КЛАН

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай