Следвайте ни

Известен режисьор е арестуван по обвинения в изнасилване

viber icon

Известен гръцки сценичен актьор и режисьор е арестуван по обвинения в изнасилване, предаде AP, позовавайки се на съобщение на гръцката полиция, съобщи Нова телевизия.

56-годишният Димитрис Лигнадис се е предал в полицията в Атина вчера следобед. Той ще остане в ареста, докато не бъде изправен пред съда. Според съобщения в медиите срещу него има най-малко три обвинения, включително от 25-годишен мъж, който твърди, че Лигнадис го е изнасилил през 2010 год. Режисьорът отхвърля всички обвинения.

Слухове за негови сексуални злоупотреби бяха разпространени през последните седмици, което доведе до напускането му на Националния гръцки театър, в който беше режисьор от 2019 година. Разкритията на олимпийска медалистка по-рано тази година, която заяви публично, че е била изнасилена през 1998 г., предизвика вълна от нови свидетелства за сексуален тормоз от страна на известни актьори и режисьори, но Лигнадис е първият арестуван.

Случаят прие политически измерения. Опозицията обвини правителството, че не е предприело действия по оплакванията, а министърът на културата Лина Мендони отговори в петък, че Лигнадис е "опасен човек", който я е "заблудил" с актьорските си способности. Мендони каза, че е поискала прокуратурата на Върховния съд да разследва обвиненията в гръцките театрални среди.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай