4020

Извергът от Прага се е самоубил: Седмица преди масовото убийство отнел живота и на бебе

Чешката полиция потвърди, че извършителят на нападението в сграда на Карловия университет в Прага, при което загинаха 14 души, се е самоубил, съобщи Би Би Си. Сред ранените има трима чужденци, съобщава БНР.

Би Би Си цитира пресконференция на чешката полиция, на която е заявено, че нападателят е 24-годишният студент от Факултета по философия Давид Козак, който се е самоубил. 

През пролетта на тази година стрелецът е закупил законно седем огнестрелни оръжия, сред които бойната карабина американско производство, с което беше извършено престъплението. Тя е била заредена с куршуми с изместен център за лов на едър дивеч. Извършителят на престъплението никога не е членувал в ловна дружинка. В деня на убийството той е изпратил SMS до приятелката си, че отива в Прага да се самоубие. Тогава полицаи са отишли в дома му в село край столицата и са намерили баща му мъртъв. Той бил изключително строг, не го пускал почти никъде, младежът е бил затворен и с никого не е общувал. Не е имал никакви криминални прояви.

Чешки медии съобщиха за резултатите от балистичната експертиза на оръжието на стрелеца доказват, че именно той е убил преди седмица в парк край Прага още двама души- млад баща и 2-месечната му дъшеричка. 

Полицията съобщи, че са идентифицирани всички жертви на нападението в Карловия университет. 

Има известно разминаване обаче в тяхната бройка. Би Би Си споменава за 14 убити без нападателя, но чешкият вестник "Лидове новини" говори за 13 жертви. Ранени са около 25 души, трима от тях чужденци – един нидерландец и двама граждани на Обединените арабски емирства. Сред убитите няма чужденци

"Лидове новини" цитира полицията, че Давид Козак е притежавал законно оръжие и името му не фигурира в нито един регистър като човек, представляващ заплаха.

Вестник "Хосподаржске новини" обаче съобщи, че има данни, че нападателят е имал психични проблеми в миналото. 

Министърът на вътрешните работи Вит Ракушан обяви 23 декември за общонационален ден на траур в памет на жертвите. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
аноним

аноним

23.12.2023 | 09:52

Тоя,с виаграта,наистина дотегна на всички.Под всички сериозни статии,по-всички сайтове,само това виждаме!Спрете го най-сетне!!!!

Отговори
1 0
Козак е прекалил

Козак е прекалил

22.12.2023 | 22:30

с филмите от Козяк!

Отговори
1 3
Спокоен

Спокоен

22.12.2023 | 20:59

Извергът с какво е убил бащата и детенцето преди седмица? Ако е било с някое от закупените 7 огнестрелни оръжия, балистичната експертиза би трябвало да покаже кой е собственикът на оръжието.

Отговори
6 0
ttry

ttry

22.12.2023 | 20:35

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може ~~-----> https://mub.me/bioex

Отговори
0 4
Дии

Дии

22.12.2023 | 21:31

Дълбоко си увреден в главата. Статията е за загинали невинни хора, а ти си пишеш за някаква виагра. Не го намирам за нормално. Явно майка ти се е провалила с теб, учителите също. На нищо не са те научили.

Отговори
10 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?