Следвайте ни

Извънземни морски създания изплуваха на плажа ВИДЕО

viber icon

Семейство от уелското село Ню Брайтън, Флинчър, срещна на плажа огромен куп необикновени същества, известни като морски "патета" (Goosenecked Barnacles) - най-скъпите морски деликатеси, пише blitz.bg.

Мартин Грийн заедно със семейството си е бил на почивка близо до град Карнарвон. Докато се разхождали по плажа, съпругата му Джема забелязала голям дънер, изплувал на плажа, за който се придържали хиляди създания с пипала. Грийн е заявил, че никога досега не е виждал подобно нещо.

„Когато се разхождахме по плажа, Джема ни извика и каза:„ Върнете се и вижте това “. Ние погледнахме и те приличаха на извънземни”, казва Грийн.

Когато семейството се прибрало вкъщи, синът на Грийн Даниел се опитал да намери в интернет информация за създанията. Оказало се, че това са рядък вид морски създания, който се смятат за деликатес. Те са особено ценени в Португалия и Испания, където са известни като „персебес“.

„Оказва се, че това е едно от най-скъпите морски създания, които можете да си купите. Те струват по 25 паунда всяко, а на дървото имаше около две хиляди “, казал е Грийн. По този начин общата стойност на находката може да достигне 50 хиляди паунда. Той е заявил, че не иска да разкрие точното местоположение на находката, за да не бъдат унищожени от любителите на печалбата.

В Североизточна Испания рибарите рискуват живота си, за да съберат тези същества. Поради цената си, морските "патета" са станали обект на интерес на престъпниците.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?