71

Извънредно! Земетресение разтресе Мраморно море до Бурса и Истанбул  

Експертът по земетресенията Йошинори Мориваки предупреди неотдавна за очаквано голямо земетресение в Истанбул: Трябва да сме готови за него всеки момент!

 

Земетресение с магнитуд 3,4 е регистрирано в залива Гемлик на Мраморно море в 13.17 часа (12.17 ч. българско време). Дълбочината на земетресението е регистрирана като 5,4 километра.
Според данните на обсерваторията Кандили на университета Богазичи и Института за изследване на земетресенията, трудът с е цил измерен на дълбочина 5,4 километра, поради което бе усетен осезателно в района.

Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) отчете земетресението като 3,2 по Рихтер. 

Епицентърът му е бил в заливът Гемлик, на Мраморно море,  на 32 км от Бурса и 76 км от Истанбул.

Напоследък Турция преживява твърде често земетресения. След трусът с магнитуд 5,1, който се случи в Гемлик, окръг Ялова в средата на декември, и последвалите няколко силни вторични труса, у хората в района се възроди страх и безпокойство. 

Преди 2 седмици в също в залива Гемлик бе регистрирано земетресение от 3,7 по Рихтер. 
Японски строителен инженер, архитект и експерт по земетресенията Йошинори Мориваки предупреди неотдавна за очаквано голямо земетресение в Истанбул: „Трябва да сме готови за него всеки момент “. 

Той предупреди, че провинциите в района на Мраморно море са най-застрашени, поради образуването на нов разлом там.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?