49
Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО: Трус 6 по Рихтер удари Източното Средиземноморие

viber icon

Земетресението с магнитуд 6 по Рихтер е регистрирано в 8.32 на 155 км от района на Каш в Анталия, Турция, и на 113 км от о. Карпатос, част от гръцките острови Додеканезе, в открито море. 


Според Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към Министерския съвет в Анкара (AFAD) земетресението е било на дълбочина 9,59 км.


В изявление на обсерваторията Кандили в Истанбул се казва, че земетресението е с магнитуд 6,1 и дълбочина 28,4 км.


Трусът е усетен по средиземноморското крайбрежие на Турция, в градовете Анталия, Каш и Фетийе, както и в гръцките острови Карпатос, Кастелоризо и Родос. Земетресението е регистрирано и почувствано още от обсерваториите на Палестина, Кипър, Египет, Израел, Ливан и Либия. 


Няма данни за жертви и материални щети.


В района се забелязва засилена  сеизмична активност през последните дни. 
 
Предполага се, че това е вторичен трус след земетресението, регистрирано тази седмица с магнитут 6.4 в Палекастро, Крит, Гърция. 


Най-силното земетресение в района бе регистрирано тази година: 7.0 по Рихтер в Неон Карловасион, Северно Егейско море, Гърция.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?